מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי מלטונין...טלי12/09/2008
ד"ר שכטר / ד"ר לוסטיג שלום רב, אני בת 27, בריאה בדרך כלל. מאז שאני זוכרת את עצמי היה לי קשה לקום מוקדם בבוקר ואני מעדיפה לישון מאוחר ולקום מאוחר. חשוב לציין שכאשר אני מכוונת שעון מעורר, אני קמה תמיד. אבל עדיין - לקום בבוקר זה סיוט בשבילי. ואם עליי לקום מוקדם, אני לא מצליחה להירדם מוקדם כי אני "ערנית מדי" ואז אני קמה בבוקר עייפה מאוד מאוד. בקרוב אני מתחילה לעבוד בעבודה שבה אצטרך לקום כל יום בארבע (!) לפנות בוקר. יש לציין כי מדובר בעבודה של מס' שעות, לאחריהן אוכל לשוב הביתה ולישון בצהריים. אבל אח"כ אני שוב קמה לעבודה אחה"צ עד הערב מאוחר. שאלתי החשובה היא: האם מלטונין יוכל לעזור לי כך שבעשר בערב אצליח לישון? (במצב רגיל, לפני חצות אין סיכוי שאני נרדמת). ואם כן, כיצד משיגים מלטונין? האם יש צורך במרשם רופא? כמה מ"ג יש לקחת? כמה זמן לפני שרוצים להירדם? מה הסיכוי שהכדור לא ישפיע עליי בכלל או אפילו יזיק לי? האם ישנן תופעות לוואי לכדור? האם ישנו פתרון אחר או נוסף? תודה רבה מראש, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/09/2008את מעידה על עצמך כטיפוס לילה.
בתור שכזו עבודה שמחייבת קימה כל כך מוקדמת תהיה מאוד בעייתית.
אין טיפול קסם שיקדים את פאזת השינה ויאפשר לך להתעורר ב-04 בבוקר רעננה ושמחה.
גם מלטונין מסייע להירדם ביתר קלות בשעות "רגילות" אך לא פותר את בעיית הבוקר!
את צריכה להתחשב בשעון הביולוגי הדחוי שלך כאשר את בוחרת עבודה. זו הדרך הטובה ביותר להתמודדות.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שכטר היקרה
טלי14/09/2008אני מבינה מה את אומרת, אך מדובר בעבודה שהיא חלום חיי ולא אוכל לוותר עליה. זו הזדמנות שלא תחזור. אשמח בכל זאת לדעת כיצד משיגים מלטונין, איך להשתמש ומהן תופעות הלוואי. ניגשתי היום לשני בתי טבע ובית מרקחת אחד, כולם אמרו שהם לא מוכרים מלטונין, ואף אחד לא ידע להגיד לי איפה משיגים, אם יש צורך במרשם רופא, או כמה מ"ג לקחת.... תודה, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/09/2008כנראה בכל זאת לא ירדת לסוף דעתי.
על פי הנחיות משרד הבריאות בארץ מלטונין נמכר עם מרשם רופא באינדיקציה המתאימה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודאי שלא ירדתי לסוף דעתך...
טלי15/09/2008כי לא כתבת קודם לכן שיש צורך במרשם רופא. אבא שלי בעצמו רופא - מוכן לרשום לי אבל טוען שה"תרופה" אינה מופיעה בספר הרפואה ולכן אינו יודע כמה מ"ג צריך. שוב, אשמח אם לא קשה לענות לי על השאלה היכן משיגים??.... והאם ישנן תופעות לוואי או סכנות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/09/2008כל המידע ברשת תחת "מלטונין" או "melatonin".
החומר נמכר כתוסף ולכן לא בספר התרופות, אך לפי התקנות כאן מחוייב במרשם.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)