הרדמות מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמות מוקדמת
    אלי
    16/09/2008

שלום רב, במשך שלושת החודשים האחרונים אני סובל המפרעות שינה: אני נרדם בקלות רבה אך מתעורר כמעט מידי יום אחרי כ 4 שעות שינה. במהלך היום אני סובל מעייפות. בתקופה הזאת אני חשוף ללחצים רבים עקב שינויים בתחום התעסוקתי, האישי וכדומה. אני מניח כי ישנו קשר בין הלחצים בהם אני נמצא ובין תופעת ההתעוררות המוקדמת. השאלה שלי היא, מה עלי לעשות כדי לנסות ולמנוע את ההתעוררות המוקדמת הזאת? בברכה, אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות מוקדמת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/09/2008

התשובה המתבקשת היא להרגע..
    אבל ברצינות: בתקופות של לחצים ומתח בשל גורמים חיצוניים אין מניעה ליטול מדי פעם כדור הרגעה או כדור שינה, ולישון היטב.
    גם - כדאי לתרגל טכניקות הרפייה שונות לפני השינה (בחנויות הספרים תוכל למצוא ספר+קלטת ללימוד הרפייה).
    כמובן בתקופות כאלה - ובכלל - כדאי להקפיד על היגיינת שינה טובה, כלומר להימנע מעישון, קפאין ואלכוהול כ-5-6 שעות לפני השינה, להימנע מפעילות ספורטיבית אינטנסיבית לפני השינה, ולהשתדל לישון בזמנים קבועים.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו