PROVIGIL לחולי MS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PROVIGIL לחולי MS
    אריאל
    22/09/2008

שלום רב, לצערי, אני מאובחן ב- MS מזה כשנה. אני בן 29 ללא מחלות ברקע. לאחרונה ותחת השמש הקופחת בארצנו אני מרגיש תחושת עייפות ביעקר בסוף היום, אבל לא לרמה של נרקולפסיה. ז"א, שאני מסוגל לישון מ-19 בערב ועד הבוקר ללא הפרעה. בנוסף, אני ישן 7 שעות בלילה ללא הפרעה אבל מתקשה מאוד לקום בבוקר, בעבר הייתי מתעורר מאוד מהר ומוקדם. האם תרופה כמו פרוביגיל טובה בשבילי ? האם צריך לעבור איזשהוא אבחון ? האם היא ניתנת באינדיקציה של SLEEP INDUCED MS ? תודה רבה, אריאל ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PROVIGIL לחולי MS

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/09/2008

פרוויג'יל ניתן באינדיקציה של תשישות בחולי MS.
    אבל צריך לזכור שהפרעות שינה יותר שכיחות בחולי MS ולכן רצוי איבחון במכון שינה (מה עוד שבקופות חולים מסויימות מימון הפרוויג'יל, אפילו חלקית, מותנה בממצאים של בדיקת שינה).

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה

אריאל
    22/09/2008

איך ואיפה ניתן לעשות אבחון במרפאת שינה ? אני מטופל במרפאת MS בתה"ש . האם הבדיקה מכוסה ע"י הקופ"ח והאם אני זכאי לה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/09/2008

דבר עם הרופא המטפל שלך במרפאת MS ואני מניחה שלא יתנגד להפנות אותך לבדיקה במכון שינה (יש מודעות לנושא של שינה).
    יש מס' מכוני שינה ובהתאם לקופת החולים אליה אתה משתייך תגיע לאחד מהם.
    תוכל לפנות לשיחת ייעוץ עם רופא במכון השינה שלנו גם בלי טופס התחייבות מהקופה, תמורת תשלום לא גבוה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו