הפרעת שינה DSPS והפרעת קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת שינה DSPS והפרעת קשב וריכוז
    גילי יני
    24/09/2008

שלום מיכל אני בן 38 לפני כ10 שנים אובחנתי כסובל מDSPS ולאחרונה אובחנתי כADHD אני מטופל בריטלין ובמלטונין גם יחד.(חזרתי לקחת מלטונין לאחר אבחון הפרעת הקשב לאחר ששנים לא השתמשתי בו) שאלותי הן: 1. האם יש קשר בין שתי ההפרעות? ומהו? 2. האם תוכלי להפנות אותי למאמרים בנושא הקשר בין שתי ההפרעות? 3. האם גילוי הפרעת הקשב וטיפול בה תייעל את הטיפול בהפרעת השינה ולהפך? בברכה ותודה מראש גילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות מיליון הדולר אך יש עליהן

ד''ר מיכל לוסטיג
    06/10/2008

תשובה (חלקית אומנם),
    שלום גילי
    ישנו קשר בין הפרעת קשב וריכוז לבין הפרעה בתזמון שינה. המחקרים הנם בעיקר בילדים ונמצאו קבוצות ילדים שאובחנו כסובלים מהפרעת קשב וריכוז ובעצם ההפרעה הראשונית היתה הפרעה בתזמון השינה וכשתקנו זאת לא נזקקו גם לריטלין.
    עם זאת ידוע שקיימות הפרעות שינה שונות בכאלה הסובלים מתסמונת הפרעות קשב וריכוז ראשונית.
    מספר בודד של מחקרים הדגים אפילו שיפור סובייקטיבי ואובייקטיבי בשינה לאחר נטילת ריטלין (למרות שכמובן הוא קיצר את משך שעות השינה).
    כך שכן, טיפול בהפרעות קשב וריכוז יכול לייעל את השינה ומאידך טיפול יעיל ונכון בהפרעות שינה יכול לפתור את הפרעת הקשב והריכוז שאובחנה , בטעות אולי.

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו