שאלה באמת אחרונה :-)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה באמת אחרונה :-)
    יעל
    09/10/2008

מצטערת על ריבוי השאלות. האם מצב של מספר התעורריות בלילה שיוצר שינה לא איכותית ועייפות חולשה ותשישות קשות במשך היום שנמשך במשך 4 שנים ,יכול לגרום לקורטיזול נמוך בדם ולתופעות של רגישות חזקה לאורות חזקים(בעיקר פלורוסנטים) ? התסמינים האלה החלו לי עם הופעת הפרעת השינה והשלפוחית הרגיזה שבגללה אני מתעוררת מספר פעמים בלילה. הרופאים אמרו שאלו תסמינים מובהקים של CFS אבל אני עד היום חושבת שזה לא הגיוני שיאבחנו לי CFS כאשר יש לי הפרעת שינה כזאת, ומה גם שכל התסמינים החלו עם השלפוחית הרגיזה. רופאת המשפחה שלי אומרת ששלפוחיתץ רגישה זה תסמין של CFS ושהיא לא מבינה למה אני בכוח מנסה להתנגד לאבחנה ולא מקבלת אותה. אמרתי לה שלא בוצעה לי בדיקת שינה, והיא אמרה שאין סיכוי שהפרעת שינה והתעורריות בלילה ככה מורידות אותי למצב שאני בקושי יכולה לתפקד ביום. אני בעצם מחפשת שמישהו יגיד לי שהתסמינים האלה של קורטיזול נמוך(אבל בגדר הנורמה),רגישות לאורות חזקים וכל החולשה, העייפות והתשישות(כל בדיקות הדם תקינות) כן יכולות להיות בגלל הפרעת שינה. זה עדיף, כי בזה ניתן לטפל . למחלת התשישות הכרונית(אם בכלל קיימת) אין ממש טיפול. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה באמת אחרונה :-)

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    09/10/2008

ראשית, האם עברת בירור נוירולוגי מקיף עקב התסמינים שציינת? נחוץ לעבור בירור כזה!
    שנית: לפני קביעת אבחנה של CFS מומלץ מאוד לבצע בדיקת שינה! כבר היו מקרים בהם אובחנה הפרעת שינה כמקור לעייפות ולתשישות.

אינני יודעת לגבי הקורטיזול הגבולי-נמוך והרגישות לאורות חזקים.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו