מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרזודיליעל24/10/2008
שלום, אני בת 22, עקב נדודי שינה חמורים רופאת משפחה רשמה לי נוקטורנו. לקחתי אותם תקופה מסוימת ולאחר מכן הלכתי לפסיכיאטרית שאמרה לי להוריד אותם בהדרגה ולקחת טרזודיל במקום. היא אמרה שהכדור אינו ממכר ובמינונים נמוכים הוא משמש לטיפול בבעיות שינה ולא לטיפול בדיכאון, כמו שכתוב על הקופסא. לפני כשבוע בערך הורדתי לגמרי את הנוקטורנו ונשארתי רק עם הטרזודיל, המשכתי לישון טוב כמה ימים אך משילשום שוח חזרו לי נדודי השינה. כמה דברים שאולי חשוב לציין: את הנוקטורנו לקחתי בערך במשך חודשיים וחצי והגעתי עד למינון של כדור וחצי של 3.75. את הטרזודיל אני לוקחת כבר בערך חודש וחצי, כדור וחצי של 0.5).עשיתי בדיקה במעבדת שינה ולא נמצאה כל בעייה רפואית, המליצו לי לקחת כדורים ממשפחת SSRI.דבר נוסף- יש לי עבר של הפרעות אכילה. כיום אני מרגישה בסדר חוץ מעניין החוסר שינה שמקשה מאד על תיפקודי. אני בטיפול פסיכולוגי (המטפלת שלי היא זו שהמליצה לי ללכת למעבדת שינה) שאלותיי הן: (1)האם לאחר תקופה הטרזודיל גם מפסיק להשפיע כמו שקרה עם הנוקטורנו? כלומר, הגוף מתרגל אליו? (2)אם אני לא סובלת מדיכאון אז זה כדור שמתאים? הרי הוא מטפל רק בסימפטום וברגע שהגוף מתרגל להשפעה המרדימה של הכדור הוא לא יועיל יותר (3)אם כבה יומיים שוב איני ישנה כמעט יכות להיות שזה יחזור שוב להיות טוב או שזה אומר שהכדור כבר לא יעזור, האם יש להעלות מינון?? (4)האם הוא ממכר? ניתן לקחתו לאורך זמן? (5 )אני נמצאת שעות במיטה ומידי פעם אני נרדמת, רק כך אני איכשהו אוגרת כוחות. בקרוב אני חוזרת ללמוד ואצטרך לקום מוקדם שוב, לא אוכל "לבלות" כל כך הרבה זמן במיטה וחסך השינה שלי עוד יותר נוראי. מה לעשות!?!!? ממש מיואשת): תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/10/2008חסרים פרטים רבים ולכן קשה לתת תשובה ברורה.
בכל מקרה, טיפול באינסומניה הוא דבר מורכב. יש טיפולים תרופתיים, יש טיפול התנהגותי.
השאיפה תמיד לטפל בגורם לאינסומניה.
האם הפרעת חרדה? מחשבות טורדניות?
אי נוחות פיזית כלשהי? תנועות רגליים בלתי רצוניות?
האם מדובר באינסומניה מותנית? (כלומר, עצם הגעת זמן השינה והכניסה למיטה כבר מעוררים חרדה)
האם הפרעה בשעון הביולוגי?
האם מדובר באינסומניה ראשונית?
אינני יודעת היכן עברת בדיקת שינה. את מוזמנת לפנות לייעוץ אצלנו.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות
יעל24/10/2008שלא קראת את כל ההודעה?? נתתי פרטים רבים...בכלל לא ענית על שאלותיי/:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המשך
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/10/2008קראתי בעיון רב.
מה שרציתי לומר בתשובה הקודמת הוא שייתכן שהטיפול אותו את מקבלת אינו הטיפול האופטימלי עבורך.
טרזודיל אינה ממכרת כמו כדורי שינה אבל יש התרגלות מסויימת לתרופה זו. לא הבנתי איזה מינון את נוטלת - אין כדורים של 0.5 אלא 50, 100. תיאורטית, ניתן לעלות גם ל-150 מ"ג לפני השינה - בהנחייה מפורשת של הרופאה המטפלת בך!!
במקרה של אינסומניה התרופה אכן מטפלת בסימפטום בלבד ולכן אני שבה לתשובה הראשונה - הצורך לברר מה סיבת האינסומניה.
זה שאת נמצאת במיטה שעות אינו "עוזר" לטפל באינסומניה, וכאן למשל נכנס עניין הטיפול ההתנהגותי.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
יעל24/10/2008אני לוקחת כדור וחצי של 50. כמו שאמרתי, הלכתי למעבדת שינה והם אמרו שאין בעיה רפואית במקרה כזה נראה לי שהם תמיד מפילים את זה על הצד הנפשי- זה לפחות מה שאמרו לי. אני בטיפול פסיכולגי כך שאין מה לעשות יותר מזה בעניין הזה...מה לדעתך אפשר לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד"ר דליה שכטר24/10/2008כדאי לפנות לייעוץ נוסף אצל רופא שינה. גם כשאין ממצא בבדיקת שינה אין זה אומר שלא קיימת הפרעת שינה..פירטתי בתשובה קודמת הפרעות שונות שביטויין הקליני אינסומניה, ולאו דווקא על רקע פסיכולוגי טהור. בברכה, ד"ר דליה שכטר-עמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
יעל24/10/2008ממש מצטערת על המלא הודעות אני פשוט ממש לא יודעת מה לעשות. הייתי אצל רופא שינה בוולפסון והם לא מצאו שום בעיה רפואית- הם לא אמרו שאין בעיית שינה- הם אמרו שזו אינסומניה על רקע נפשי (כמו שאמרתי- לי נראה שקל להם יותר להגדיר את הרקע כ""נפשי" וכך לפתור עצמם מלטפל בה) ולא כל כך היה להם מה לעשות עם זה. הם אמרו לי לקחת תרופות ממשפחת SSRI, להתייעץ עם פסיכיאטר....אבל לא נראה לי שזה פיתרון לבעיה. מה לדעתך עליי לעשות- פרקטית- בהתחשב במידע הנוסף הנ"ל. המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUעוד משהו
יעל24/10/2008שאלתי אבל לא ענית- כבר יומיים שוב איני ישנה לאחר בערך שבועיים סבירים- האם יכול להיות שזה יחזור ושזה בא במעין "גלים" או שזה אומר שהכדור הפסיק להשפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/10/2008קשה לי לומר. גם כשטיפול אופטימלי ייתכנו לילות פחות טובים. קשה לומר חד משמעית אם הכדור הפסיק להשפיע.
את מוזמנת לייעוץ פרטני אצלנו.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)