הפרעת שינה מוכרת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת שינה מוכרת?
    ורד
    25/10/2008

שלום אני בת 25. בריאה. כשהייתי קטנה (10-12) הייתי הולכת מתוך שינה וזה הפסיק כעבור כמה שנים. בשנים האחרונות אני מתעוררת לעיתים בלילה וממשיכה את החלום במציאות. כלומר, אני מודעת לכך שאני ערה אבל אני הוזה דברים - כמו למשל שמישהו עומד ליד המיטה שלי, או שיש לי עכביש במיטה, אני שואלת את בן זוגי שאלות לא הגיוניות ולפעמים אני קופצת מהמיטה או יורדת מהמדרגות. אבל אני לאו דווקא מרגישה פחד. בן זוגי מגיב ושואל אותי דברים ואני עונה לו, ואף עונה לו שאני ערה, ואז יש בדרך כלל שלב של הבנה שאני הוזה. בבוקר אני זוכרת שמשהו קרה אבל לאו דווקא זוכרת את פרטי האירוע. רק כשהוא מזכיר לי, זה נשמע לי מוכר. האם זו הפרעת שינה מוכרת? האם ניתן לטפל בכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת שינה מוכרת?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    28/10/2008

על פי התיאור ייתכן שמדובר בהזיות היפנופומפיות (כלומר מעין חלימה בהקיץ, הזייה, עם ההתעוררות). תופעה כזו עשויה להיות קשורה לחסך שינה מצטבר או לעיתים נדירות למחלת שינה. כדאי לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה.
    כמובן לאחר איבחון נכון ניתן לדון בטיפול המתאים.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו