קשיים בהרדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בהרדמות
    דניאל
    24/11/2008

שלום, אני בת 22, וכבר שנה וחודשיים יש לי נדודי שינה שמתבטאים בקשיי הירדמות, עד למצב בו אני לא ישנה לילה או שניים ברצף (לפחות פעמיים בשבוע אני מדלגת על לילה וערה יומיים ברצף). כמו כן, שמתי לב שגם כשאני נרדמת, זה רק כאשר השמש זרחה כבר (7-8 בבוקר), וכמעט אף פעם לא במשך הלילה עצמו. אני נרדמת רק כשהגוף שלי לא מחזיק יותר מעמד, ואז זה שינה ארוכה (12 שעות בערך). לפני כשנתיים סבלתי מתקופה של דיכאון, ואני סבורה שאולי הבעיה נובעת מלחצים וכו', אך מצד שני גם בתקופות שאני רגועה והכל בסדר- עדיין איני מצליחה לסדר את בעית השינה. במשך בתקופה התוארת, היו שבועות אחדים בהם הסתדרו לי שעות השינה, אך מיד לאחר שבוע- שבועיים חזרה הבעיה שוב. ניסיתי כבר הרבה שיטות להרדם, או להרגע לפני השינה כדי להתעייף, כולל טיפול תרופתי, אך עד עכשיו ללא הצלחה... הבעיה היא בהרדמות עצמה, בשכנוע הגוף שלי שזה הזמן לישון, ולא בשינה עצמה אני מאמינה. אשמח אם תוכלי לייעץ לי, דניאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהרדמות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    25/11/2008

הסיבות השכיחות לנדודי שינה הן מתח, חרדה, דיכאון אך לעיתים גם בחלוף הגורם הראשוני נותרת הפרעת שינה מותנית. במקרה שלך מדובר בנדודי שינה כרוניים וניסיונות טיפוליים בעבר ולכן קצת קשה לייעץ במסגרת הפורום.
    אני מציעה לך לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה כדי לאבחן את בעייתך ולהתאים טיפול אופטימלי.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו