נדודי שינה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדודי שינה בהריון
    מיכאלה
    18/07/2007

אני נמצאת בתחילת הריון (סוף השבוע הששי) וסובלת מזה כשבוע מנדודי שינה. כל לילה, ללא קשר לשעה שבה הלכתי לישון, אני מתעוררת בין 3:00 ל- 4:30 לפנות בוקר בעירנות מוחלטת ולא יכולה להמשיך לישון. (ההירדמות בתחילת הלילה היא קלה ומהירה). הבעיה שאין לי אפשרות להשלים את השעות החסרות במהלך היום ויוצא שאני ישנה רק 4-5 שעות ביממה וממש מותשת כל היום.
    האם זו תופעה מוכרת בתחילת הריון? (בהריונות קודמים זה לא קרה לי) האם יש טיפול לבעיה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה בהריון

הוספת תגובה

• נדודי שינה בתחילת ההריון

ד''ר מיכל לוסטיג
    18/07/2007

אינם חלק מתופעות ההריון אך יתכן והמתח סביב ההריון עלול להביא לכך
    נסי להשתמש בטכניקות של הרפיה (הרפיית שרירים). במידה והתעוררת ואינך נרדמת, צאי מהמיטה כעבור כ15 דקות וחזרי רק כש ואם תרגישי ישנונית. המנעי משתיית משקאות מכילי קפאין.
    במידה ועדיין ימשך הקושי לאורך שבועות ,כדאי יהיה להתייעץ באופן אישי עם רופא המשפחה ,

לילה טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכאלה
    18/07/2007

תודה דר'. כנראה שזה קשור לזה שהתחלתי לעבוד פחות או יותר בזמן שגיליתי שאני בהריון. אני לא מודעת לזה אבל יכול להיות שהמצב החדש (עבודה חדשה + הריון חדש) קצת מלחיץ אותי. את יכולה בבקשה לתת עוד מידע לגבי שיטת ההרפיה?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

דר לוסטיג
    19/07/2007

באופן הפשטני, חלק משיטות ההרפיה הנן אלה שאולי חווית בתחילת שעורי יוגה ובסופם ,באם יצא לך.
    אך מעט יותר בבהירות-שיטות הרפיה, שהנן חלק מטיפול התנהגותי קוגניטיבי באות למקד את החשיבה בגוף, להרחיק מחשבות אחרות ודרך החשיבה הממוקדת להרפות בהדרגה את כל שרירי הגוף.
    טיפול קוגנטיבי התנהגותי ניתן על ידי פסיכיאטרים, פסיכולוגים ועובדים סוציאלים קליניים העוסקים בכך. עם זאת כל הרפיה, גם מדיטציה ,אם מתאימה לך ,תעזור.

בהצלחה בעבודה ובלידה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו