מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פזאת שינה דחויה ומירוחיים21/12/2008
שלום, יש לי שאלה לגבי תרופה נגד דיכאון בשם מירו ובעיות שינה. למעשה כתבתי כאן הודעה מפורטת לפני כמה ימים אך היא טרם זכתה להתייחסות. רופא מומחחה לבעיות שינה איבחן אצלי פאזת שינה דחויה. מעבר לזה אני מטופל כבר כמה שנים בתרופות נגד דיכאון. במפגש האחרון עם הפסיכיאטר הוא רשם לי תרופה בשם מירו ואמר שזה גם יסדר לי את שעות השינה. כבר אחרי מספר ימים עם התרופה נרדמתי בלילה בלי בעיה. אבל במשך כל היום הרגשתי עייף מאוד ולא מרוכז. שאלתי היא האם ידוע על השפעה של מירו על פאזת שינה דחויה? פעם אחת העלתי לפני הפסיכיאטר את האבחנה של המומחה לשינה אבל חששתי להעלות את זה שוב בפגישה האחרונה. תודה. חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאזת השינה הדחויה ו/או נדודי שינה
ד"ר לוסטיג21/12/2008מירו היא אכן תרופה נוגדת דיכאון, שלעיתים, כרופאי שינה אנו משתמשים בתופעת הלוואי שלה של ישנוניות על מנת לנסוך שינה באלה הסובלים מנדודי שינה. ואכן תופעות לוואי זו קשה ולכן יש להתחיל במינונים קטנים ביותר של התרופה לשם השגת המטרה מבלי להרוס את שאר היום כלומר לכל היותר רבע כדור של 30 מג. עם זאת מירו אינה תרופה המשפיעה על מחזור השינה עירות ולשם טיפול בפאזת השינה הדחויה אינו זו התרופה המתאימה. היא אומנם עלולה למסך את הבעיה משום השריית השינה הכבדה שתעשה בתחילה אך בוודאי לא תתקן את מחזור שינה עירות. את זו תעשה תרופה בשם מלטונין על פי הנחיות ספציפיות שתקבל מרופא שינה. ולא, אין לקנות אותה ללא מרשם בחנויות טבע. (כלומר ניתן לקנות אך לא בהכרח תהיה יעילה). סליחה על העיכוב בתשובה מקווה שהארתי מעט וחג שמח ד"ר מיכל לוסטיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסיכיאטר רשם לי קלנוקס
חיים30/12/2008נגד הצעקות מתוך שינה. העניין הוא שהוא אמר לי לקחת כדור לפני שינה בערב (וגם לא כל יום) והוא יודע שאני נרדם רק בבוקר. האם זה בסדר? האם הקלנוקס יכול להשרות שינה בלילה ולפתור את הבעיה שאני נרדם רק בבוקר? אני חייב לציין שגם כשאני נרדם בלילה ופעיל בבוקר אחרי שאני קם (במאמץ רב) אני נשאר עייף ואני נרדם מייד כשאני חוזר למיטה וישן בלי בעיה עד הערב, חוץ מהצעקות. וגם, אני לא יודע אם זה משמעותי, אבל אני צועק משפטים מאוד ברורים , אני צועק אותם בחלום מתוך כעס , כמו "אמרתי לך לעזוב את היד" או "אתה טיפש ולא מבין בכלל.טיפש! טיפש!" אני פשוט מתווכח בצעקות עם מישהו בחלום וכולם שומעים. שמתי לב גם שאותו מישהו זה בד"כ קרוב משפחה שיש לי אגרסיות כלפיו אבל אני לא מעז להוציא את זה החוצה, האם זה יכול להיות קשור? אגב, הפגישות שלי עם הפסיכיאטר מאוד קצרות ולרוב אני לא מרגיש שאני מצליח להעביר לו את מה שאני מרגיש. כמו עכשיו עם הצעקות, רק אמרתי לו שאני צועק כבר כמה שנים אבל לא פירטתי כמו פה. תודה. חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים לגבי המירו
דיכאון03/01/2009במינונים גבוהים מירו פחות מרדימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה.
חיים03/01/2009תודה על התגובה. העניין עם המירו הוא שחוץ מהעייפות הרגשתי מאוד לא טוב בזמן שלקחתי אותו. אני לא מדבר על הרגשה פיזית או תופעות לואי. הרגשתי כמו זומבי, שרק צריך לומר לי מה עלי לעשות כדי לעשות משהו, הרגשתי ממש זיפט. כאלו ירד מסך שחור על כל מה שהייתי עד עכשיו. כאלו קיבלתי איזה מכה בראש ושכחתי כל מה שידעתי וכל מה שהתנסתי בו. לבנתיים ירדתי מהמירו. אני גם לא מבין את הפסיכיאטר. הוא בעצמו רשמ לי 300 מג ונלה ובנוסף 30מג מירו. ובפגישה האחרונה הוא אומר לי ש300 מג ונלה זה יותר מידי לקחת עם מירו, וש 300 מג ונלה צריכים להספיק. אבל מלכתחילה באתי אליו עם 375 מג ונלה ומצב לא טוב. אחרי המירו המצב שלי נהיה הרבה יותר לא טוב. אגב, יש לך קישור או משהו לגבי מה שאמרת, שאוכל ללמוד על זה יותר? אני אודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה במצב שהמלטונין משפיע לא טוב
אורי31/07/2010ניסיתי מלטונין בעבר, והכדור חיבל לי בשינה באופן מוחלט, לא הצלחתי לישון יותר משעה ורבע בלילה. הכדור לחלוטין לא סייע לי להירדם בלילה , אלה רק הרס לי את האפשרות של שינה ביום.
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטונין ושיבוש השינה
רותם04/02/2012היי,
קיימת תופעת לוואי אפשרית לשל מלטונין, שבמקרה ולא ישנים בחושך מוחלט, גורמת להתעוררות כל שעה. כיסוי עיניים ממטוסים יפתור את הבעיה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחיים
עמית גרין01/08/2010חיים שלום,
מציע לקרוא את הודעתה של דר' לוסטיג, רופאה פסיכיאטרית ומומחית ברפואת שינה. מעבר לכך, אני מציע לך לחזור לרופא המטפל להמשך טיפול תרופתי.
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)