מלטונין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין
    יעל
    24/12/2008

כתבתי פה לפני כמה ימים, אזכיר שוב את המקרה- אני בת 23 וסובלת מאינסומניה (שינה קצרה, אין קשיים בהירדמות) כבר דיי הרבה זמן. רופא שינה המליץ לי, ללא מפגש אלא מדיווח על מצבי, לקחת מלטונין. שאלותיי הן: 1) אני מניחה שאין לי בעיה הורמונלית משום שאם היתה כזו בטח היו מוצאים אותה בבדיקת שינה ולכן נראה לי מוזר לקחת תוספת הורמון שלא חסר לי בגוף, האם הוא יכול להשפיע גם אם הוא לא חסר לי בגוף? 2) האם ניתן לקחת אותו באופן קבוע? 3) האם הגוף מתרגל אליו כך שהוא מפסיק להעזור לאחר תקופה מסוימת? 4) האם ניתן להוריד את הכדורים שאני לוקחת אם אני מתחילה טיפול במלטונין (1.5 טרזודיל, לא לטיפול בדיכאון אלא רק בגלל האפקט המרדים שלו)? 5) האם הוא יכול להזיק? יש תופעות לוואי כלשהן? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    24/12/2008

אינני יודעת מה האבחנה שניתנה לך ומדוע נקבע שמלטונין הוא הטיפול המתאים.
    מלטונין עשוי להתאים כטיפול בהפרעה בתזמון השינה, כאשר יש קשיי הירדמות משמעותיים וקשיי יקיצה בבוקר. מלטונין עשוי לעזור כטיפול בג'ט לג. מלטונין עשוי לשפר את השינה בקשישים, בהם באמת רמת המלטונין הטבעי יורדת.
    אין קשר בין המלטונין והטרזודיל.
    מבחינת תופעות לוואי - מניסיוני, במינונים של 3-5 מ"ג התכשיר נסבל מאוד וללא תופעות כלשהן (למעט אלרגיה שעלולה להתפתח כלפי כל תכשיר רפואי).

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו