שעון ביולוגי דחוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעון ביולוגי דחוי
    לולי
    04/01/2009

אני בת 18, עוד חודש וחצי מתגייסת, והשעון הביולוגי שלי פשוט השתגע! החופש שלי מסיום הלימודים ועד עכשיו מחולק ל-2. מסיום הלימודים ועד לפני חודש מהיום - עבדתי במפעל ייצור והשעון הביולוגי שלי היה מסודר (קימה ב-5 וחצי, שינה ב-10 וחצי מקסימום). עכשיו אני כבר חודש בבית ואני לא מצליחה לסדר את השעון הביולוגי שלי כמו שצריך. בהתחלה הייתי קמה ב-9, אח"כ 10 - כיום אני מסוגלת לישון עד 1 בצהריים! ראיתי סרטון באינטרנט שמסביר מה עושים אבל לא פירטו כ"כ. אודה לך אם תתני לי מידע מפורט על דרכי הפתרון לבעיה. אילו טכניקות להרפייה לפני השינה כדאי לעשות ואיך עושים אותם... אני מודה שהגיוס המתקרב משפיע (לחץ, בעיקר בגלל המצב הביטחוני כרגע) מודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעון ביולוגי דחוי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/01/2009

עצה אחת: התחילי לקום מוקדם! זה יהיה קשה מאוד בהתחלה אך לאט-לאט תסתגלי. ככל שאת מרשה לעצמך לקום מאוחר יותר כך את דוחה את שעת ההירדמות ונוצר מעגל של שעת שינה מאוחרת ושעת יקיצה מאוחרת.
    עצה שנייה: הקפידי על שעות שינה קבועות.
    עצה שלישית: אם גם קיים מתח שמקשה על ההירדמות, נסי לתרגל טכניקות הרפייה. בחנויות ספרים תוכלי להשיג ספר וקלטת בנושא זה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה :)

לולי
    04/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו