התרופה פרוביג'יל-נגד עייפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התרופה פרוביג'יל-נגד עייפות
    משה
    07/01/2009

אני בן 53 ,סובל מעודף משקל (89)ויתר לחץ דם מטופל בכדורים.אובחנתי במעבדת שינה בשערי צדק עקב נחירות ועייפות במשך היום -עם הפסקות שינה -דום שינה חסימתי לילי בדרגה בינונית. הוצגה לי מסיכת שינה-שלאנראית שתאפשר לישון. הוצע לי במרפאה פרטית ניתוח בגלי קול לחיתוך ענבל,וטיפול לחייך ולקונכיות-אך אין ביטחון להצלחה -ובעייה עם ניתוח. בקיצור שמעתי לאחרונה על התרופה שבנדון -שמתאימה במקרים כאלה ופותרת מבחינתי את עיקר הבעיה-עייפות ותאפשר לי לצאת ממעגל העייפות-חוסר אנרגיה לספורט-אוכל -משקל... האם התרופה בעיקרון מתאימה?לאיזה רופא אני צריך הפניה שיתן את התרופה שכעת בסל. בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    07/01/2009

התרופה לא מתאימה לך - לא בעיקרון ולא למעשה!
    יש לך מחלה שנקראת תסמונת הפסקות נשימה בשינה. זו מחלה שתורמת להתפתחות מחלת לב, שבץ מוחי, עלולה לגרום לבעיות באיזון ל"ד ואף להתפתחות סוכרת.
    העייפות במשך היום היא רק סימפטום נילווה של השינה הלא תקינה.
    לכן, צריך לטפל במחלה היסודית! והטיפול הטוב ביותר - מכשיר CPAP ואני ממליצה מאוד לעשות ניסיון רציני עם טיפול זה. הפחתה במשקל גם כן מהווה סוג של טיפול אם כי לא פשוט. ניתוח בא בחשבון בחלק מהמקרים.
    בזה שתיטול פרוויג'יל ואולי תהיה יותר ערני לא פתרת את הבעייה הרפואית שלך!
    (אגב, למרות שהתרופה בסל היא אינה ממומנת במקרים של תסמונת הפסקות נשימה בשינה אלא כטיפול בשתי מחלות אחרות בלבד).

לילה טוב,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו