התעורריות פתאומיות בשעה הראשונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעורריות פתאומיות בשעה הראשונה
    אלי
    24/07/2007

אני בן 31, בריא בד"כ. לאחרונה קורה, בתכיפות של פעם בשבוע, שבמהלך השעה הראשונה מרגע ההירדמות אני מתעורר בפתאומיות עם דפיקות לב מואצות (מעין "קפיצה") ולמספר שניות מאבד חוש כיוון והתמצאות בחדר שלי. לאחר מספר שניות אני מתאפס וחוזר לשינה סדירה.
    ממה הדבר נובע? האם זה מסוכן?האם כדאי ללכת למעבדת שינה? האם יש לזה קשר לבעיות נפשיות (לחץ, חרדה וכו')?
    עליי לציין שמאז שאני זוכר את עצמי אני מתעורר לפחות 3 פעמים בלילה וחוזר לישון, אולם מעולם ההתעוררויות התכופות לא הפריעו לי במהלך היום ולא חשתי עייפות כלשהי בפעילותיי היומיומיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מיכל לוסטיג
    25/07/2007

באם התעוררות שכזו עם קפיצה, ודפיקות לב מואצות קורית עם הכניסה לשינה בתחילת הלילה ככל הנראה מדובר בתופעה שכיחה ושפירה לגמרי המוכנה hypnic jerks עירוב בין חלקי שינה לעירות. ואין לדאוג.
    באם התעוררויות במהלך השינה עם דפיקות לב מואצות חרדה וכו, הרי שיתכן ומדובר בהתקפי חרדה ליליים ובהם כדאי לטפל.
    כדי לאבחן סופית ובמידת הצורך לטפל, פנה להתייעצות אישית אל רופא שינה.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו