מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שינהעייפה18/01/2009
שלום, אני בת 36. לפני כשלושה חודשים עברתי פרידה מאוד קשה מבן זוג, ומטופלת מזה 12 ימים בציפראלקס 10 מ"ג ואחת לשבוע בטיפול קוגניטיבי. מאוד קשה לי לישון בלילה, ויש לילות שהם ללא שינה. הרופא ייעץ לי לקחת חצי כדור בונדראמין, אך גם הוא לא מאפשר לי שינה רציפה, ולפעמים אף מגביר את המתח. אני מרגישה שאני חרדה לפני השינה ושכשאני כבר במיטה אני ישנה אבל המוח ער. אני גם עושה הרפייה לפני השינה, לא שותה קופאין, ואף מנסה ללכת ברגל אחה"צ - כחצי שעה. האם יש טיפים להקל עליי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגיינת שינה
ד"ר לוסטיג22/01/2009בראש ובראשונה-אלו הם מספר כללים שיכולים להקל -אל תשארי במיטה מעבר לכ15-20 דקות במידה ואינך נרדמת. קומי וצאי מהמיטה ואף מהחדר גם אם תרגישי שהסיכון הוא שלא תרדמי באותו לילה. חזרי למיטה רק כששמורות עינייך נעצמות. המנעי (בהדרגה) ממשקאות ומאכלים מכילי קפאין-שוקולד, קקאו, קולה, תה, קפה. בוודאי שהמנעי מכך החל משעות אחהצ. נסי לא לעשות פעילות ספורט עד 4 שעות לפני שעת השינה הרצויה. למדי טכניקות הרפיה כמו הרפיית שרירים או מדיטציה. נסי להשתמש בהן לפני השינ ה. הציפראקלס יתחיל עוד מעט גם הוא לפעול את פעולתו. לילה טוב ד"ר מיכל לוסטיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)