חוסר שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר שינה
    עייפה
    18/01/2009

שלום, אני בת 36. לפני כשלושה חודשים עברתי פרידה מאוד קשה מבן זוג, ומטופלת מזה 12 ימים בציפראלקס 10 מ"ג ואחת לשבוע בטיפול קוגניטיבי. מאוד קשה לי לישון בלילה, ויש לילות שהם ללא שינה. הרופא ייעץ לי לקחת חצי כדור בונדראמין, אך גם הוא לא מאפשר לי שינה רציפה, ולפעמים אף מגביר את המתח. אני מרגישה שאני חרדה לפני השינה ושכשאני כבר במיטה אני ישנה אבל המוח ער. אני גם עושה הרפייה לפני השינה, לא שותה קופאין, ואף מנסה ללכת ברגל אחה"צ - כחצי שעה. האם יש טיפים להקל עליי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה

הוספת תגובה

• היגיינת שינה

ד"ר לוסטיג
    22/01/2009

בראש ובראשונה-אלו הם מספר כללים שיכולים להקל -אל תשארי במיטה מעבר לכ15-20 דקות במידה ואינך נרדמת. קומי וצאי מהמיטה ואף מהחדר גם אם תרגישי שהסיכון הוא שלא תרדמי באותו לילה. חזרי למיטה רק כששמורות עינייך נעצמות. המנעי (בהדרגה) ממשקאות ומאכלים מכילי קפאין-שוקולד, קקאו, קולה, תה, קפה. בוודאי שהמנעי מכך החל משעות אחהצ. נסי לא לעשות פעילות ספורט עד 4 שעות לפני שעת השינה הרצויה. למדי טכניקות הרפיה כמו הרפיית שרירים או מדיטציה. נסי להשתמש בהן לפני השינ ה. הציפראקלס יתחיל עוד מעט גם הוא לפעול את פעולתו. לילה טוב ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו