האם ניתן לשנות את השעון הביולוגי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ניתן לשנות את השעון הביולוגי?
    לי
    23/01/2009

שלום, אני בת 29, בריאה בד"כ. כל חיי הבוגרים אני נוטה להפוך בין יום ללילה, אני מרגישה פרץ אנרגיה וערנות בשעות הלילה, נשארת ערה עד השעות הקטנות של הבוקר, ואח"כ מתקשה לקום בשעה סבירה בבוקר ולתפקד. זה מפריע לי בכל התחומים בחיים - בעבודה, בלימודים, בזוגיות. אני רוצה לשנות את המצב. רוצה ללכת לישון בשעה נורמלית ולקום בשעה נורמלית. האם ניתן לשנות את המצב? אם כן - איך? תודה מראש, לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתן, אבל

ד''ר מיכל לוסטיג
    24/01/2009

לשם כך תיתכנה שתי דרכי טיפול -האחת דרך התנהגותית של דחיית שעת השינה כל יום יומיים בשעתיים שלש עד מחזור שלם או הטיפול המקובל (והקל יותר) שמוש במלטונין כפי שיוסבר ותדורכי באופן אישי תוך השלמת הטיפול עם חשיפה לאור שמש בשעות הבוקר.
    עם זאת על מנת שהטיפול יהיה יעיל, תצטרכי לשמור על שעות עירות ושינה יחסית קשיחות . כלומר במידה ועדיין תרצי לשמר אורך חיים של שינה בשעות הקטנות של הלילה, זה עלול להתנגד לטיפול.

פני למרפאת שינה
    בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו