פירכוסים וצמרמורות בזמן ההרדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירכוסים וצמרמורות בזמן ההרדמות
    שרון
    29/01/2009

אני בת 55 בריאה בד"כ, לוקחת קליאוגסט (לתופעות גיל המעבר) ובארבעת החודשים האחרונים סרוקסאט, בשל מתח וחרדה, אך גם עקב בעיות שינה המתבטאות בהתעוררויות מרובות. לפני כשנה החלו צמרמורות בזמן ההרדמות אך בחודשיים האחרונים נוספו להן גם פירכוסים חזקים תוך כדי טלטול של כל הגוף, בעיקר מהגב התחתון לכיוון הכתפיים. לעיתים שלושה ארבעה בזמן ההרדמות, ולעיתים יותר מ 12 פעמים. תמיד הפירכוסים מתחילים בצמרמורת חזקה. הייתי שמחה אם תוכלי לעזור לי בחיפוש כיוון לבעיה, קשר לסרוקסאט? התחלה של מחלה ניאורולוגית חלילה, או תופעה לא מדאיגה... שמדאיגה. בתודה, שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    30/01/2009

ייתכן שהתופעה אותה את מתארת היא חלק ממגוון תופעות שמתרחשות לעיתים במעבר בין עירות לשינה (sleep starts), החל מקפיצה מהירה של גפה ועד טלטול של הגו ואף השמעת קול.
    את כותבת שהתופעה החלה לפני כשנה ואילו התחלת הסרוקסאט היתה לפני כ-4 חודשים, כך שאינני בטוחה שיש קשר, אם כי ייתכן שהתרופה גרמה להחמרה.
    ככלל, סרוקסאט מאוד איננה "ידידותית" לשינה ואף תורמת ליקיצות, תזוזות רבות, אי שקט ברגליים, חריקת שיניים ועוד. התייעצי עם הרופא שרשם לך את התרופה ואולי ישקול להחליפה ותהיה הקלה בתופעה שציינת.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו