הפסקות נשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקות נשימה
    אלון
    01/02/2009

שלום וערב טוב עשיתי בדיקת מעבדת שינה אני מוגדר בין הקל לבינוני יש לי 16 הפסקות לשעה שלפי הבנתי עד 15 מוגדר כקל הציעו לי לעבור צריבה בחיך בגלי רדיו והתקן דנטלי יש לציין שאני נוחר חזק והמון השאלה שלי האם רק הצריבה יכולה לעזור להפסקת הנחירות או שאני צריך גם את ההתקן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקות נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    01/02/2009

אחרי ביצוע טיפול בגלי רדיו יש לבצע בדיקת שינה חוזרת כדי לראות שמס' הפסקות הנשימה פחת לנורמה (עד ל-5-6 בשעה או פחות).
    יש לזכור שהפסקות הנשימה הן הבעייה הרפואית! הנחרות הן בעייה סביבתית "קוסמטית" ולכן השקטה של הנחרות בלבד אינה משמעותית אם מס' הפסקות הנשימה לא ירד לנורמה.
    אם לאחר הטיפול בגלי רדיו עדיין יהיו הפסקות נשימה ו/או נחרות, אז אפשר לנסות התקן דנטלי.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ועוד שאלה

אלון
    01/02/2009

עקב העלות הגבוה שביררתי דרך הדסה אופטימל ההתקן והצריבה 10.000 ש"ח אני מנסה דרך קופת החולים להוציא את הצריבה לפחות יש לי תור למרפאת פה ולסת בפוריה טבריה ביום שלישי הקרוב. אם יאשרו לי דרך הקופה צריבה האם אוכל לבקש דרכם בדיקת שינה או עליי ללכת שוב לפרטי (הדסה אופטימל) אגב בבדיקה בהדסה אופטימל אחרי בדיקת השינה הרופאה המליצה טיפול משולב יחד צריבה של החייך והתקן דנטלי. והאם רק ההתקן יכול לעזור לי בפתיחת דרכי הנשימה ולהפחית את ההפסקות נשימה והנחירות או שבאמת עלי לבצע את שניהם יחד . כי בכל זאת זה מכון פרטי ויותר טיפולים שקובעים לך מכניס להם יותר כסף . תודה על הכל אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    01/02/2009

אינני יודעת היכן עברת בדיקת שינה אבל אנחנו נוהגים במקרים דומים להציע קודם כל ניסיון טיפולי עם מכשיר CPAP - לפני כל טיפול כירורגי.לעיתים אחרי ניסיון טיפולי (שמכוסה ע"י קופות החולים) הנבדק מחליט להמשיך בטיפול זה, שהוא למעשה קו הטיפול הראשון בהפרעת נשימה בשינה.
    אם נבדק אינו מסתגל בשום דרך ל-CPAP אנו מפנים אותו לבדיקת אאג מקיפה ע"י רופא שלנו, ואז נקבע ההמשך. קשה לי להבין מדוע (מבחינה רפואית!) הוצע מלכתחילה טיפול משולב בגלי רדיו והתקן פה.
    נראה לי שכדאי להתייעץ במרפאת שינה לפני שאתה מקבל החלטה!
    אגב, בדיקות שינה וטיפול בנושא של הפרעות נשימה בשינה מצוי בסל ומכוסה ע"י כל קופות החולים!

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו