רסיטל ועייפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסיטל ועייפות
    ירון
    01/02/2009

שלום, אני בחור בן 21 , סובל מאוד מעייפותולוקח רסיטל כבר שנה ומשהו. גובה 1.82 משקל 95. אני יושן כל יום 12 שעות, בין לבין יש יקיצות קצרות, ואחרי 12 שעות אני עדיין קם עייף מאוד, כמו נרקומן, עייף כל היום, ואחרי 12 שעות ערות אני ממש מת לישון. גם אם אני יושן 7-8 שעות או כל כמות שעות אחרת אני מאוד עייף. בעבר הייתי שוקל 82 וגם הייתי עייף ככה. בכל מקרה, האם יכול להיות שהרסיטל הוא הגורם לעייפות הזו בדרך ישירה או עקיפה? שמעתי שהוא מפחית את כמות שנת החלום אבל דווקא איתו אני חולם יותר. בנוסף אם באמת העייפות היא מהתרופה- אז תוך כמה זמן מהפסקת התרופה העייפות אמורה לחלוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל ועייפות

הוספת תגובה

• עייפות

ד''ר מיכל לוסטיג
    02/02/2009

האם העייפות הנה מהרסיטל?יתכן אך איני יכולה לאמר בוודאות. ללא ספק עליך לעבור בדיקת שינה מלאה. יש לבדוק מבנה שינה , יקיצות תנועתיות .
    יתכן והעייפות הנה כחלק מתופעות לוואי של התרופה ויתכן כתוצאוה מהפרעת שינה אחרת.
    יתכן עם זאת שעייפות נובעת מסיבות אחרות כמו תפקודי בלוטת תריס ואחרות.
    משום כך התחל מרופא משפחה שיתחיל עם בדיקות דם, ואני תקווה שיפנה אותך גם לבדיקת שינה .

ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי בדיקות שגרתיות

ירון
    02/02/2009

ויצא בסדר. בכל מקרה, אני מניח שאת מטפלת הרבה בSSRI. המופלים בדרך כלל מתלוננים על תחושות עייפות ושינה עודפת עם רסיטל וSSRI גם אחרי השלב ההתחלתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה

ירון
    04/02/2009

הקפצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעיתים

ד"ר מיכל לוסט
    05/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה עושים במצב כזה?

ירון
    17/02/2009

והאם יש תרופות אחרות שיכולות אולי לעייף פחות מהציפרמיל? ציפרלקס לוסטרל ואפקסור XR פחות מעייפות מניסיונך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו