מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הירדמות פתאומית בפעילות מונוטוניתשיר07/02/2009
שלום, אני סטודנטית שנה א לתואר ראשון. בת 25, בריאה בדרך כלל. הבעיה שלי היא שאני נרדמת לתנומות של מספר דקות לעיתים קרובות יחסית (לפחות פעם ביום). ההירדמות היא פתאומית, אני לא יכולה להרגיש אותה מתקרבת, ואני לא מצליחה למנוע או לעצור אותה. כשאני מבחינה איכשהו שנרדמתי אני מנסה בכוח לפתוח את העיניים ולהתעורר אך העפעפיים צונחות שוב מעצמן והראש "נופל" קדימה. זה קורה לי בעיקר בעת מאמץ אינטלקטואלי: בזמן הרצאה באוניברסיטה, בזמן קריאה ובהכנת שיעורי בית, בעבודה מול מחשב, בצפייה בטלויזיה. זה קורה רק בישיבה, מעולם לא בעמידה וגם לא תוך כדי דיבור. זה קורה גם כשאני נמצאת בהרצאה, תוך כדי כתיבה במחברת. לפעמים אני כותבת במחברת ונרדמת תוך כדי, ואז אני מתעוררת לרגע בניסיון להמשיך ולעקוב אחר דברי המרצה, מנסה להמשיך ולכתוב ואז נרדמת שוב תוך שניות ספורות, האצבעות עדיין אוחזות בעיפרון והיד לוחצת את העיפרון למחברת, כשאני מתעוררת אני מגלה לפעמים שהמשכתי להעתיק איזו נוסחה מהלוח או כמה אותיות, כנראה בתחילת ההירדמות, אך האותיות חורגות מהשורות, נכתבות עקום ובמפוזר, ולעיתים קרובות שגויות - כלומר ניסיתי להעתיק מה שכתוב בלוח ויצא משהו אחר. למרבה המזל, אין לי רישיון נהיגה אך אם היה לי אני מאמינה שהייתי נרדמת גם תוך נהיגה. ההירדמות הפתאומית באה בדרך כלל אחרי זמן מסויים של מאמץ לשמור על ריכוז. זאת אומרת, לעולם לא בדקות הראשונות של שיעור. בתחילת שיעור אני עוקבת אחר המרצה ומקשיבה ואחרי חצי שעה, או קצת יותר אני עשויה פתאום להירדם. על פי רוב יש הפסקה כל שעה. כאשר השיעור אורך למעלה משעה ללא הפסקה, יש 90% סיכוי שאירדם. כשאני מתעוררת מהתנומה, אני מרגישה חולשה בגפיים, רעד קל ודפיקות לב מואצות. אני מאד מנסה להימנע מכך. מאז שהתחילו התופעות הללו אני מקפידה לישון מס' שעות שינה מספיק (7-8 שעות), ומשתדלת ללכת לישון בשעות קבועות. שומרת על תזונה בריאה. אציין בנוסף, שכשאני הולכת לישון בלילה אני נרדמת מהר מאד (בעבר, נניח עד לפני כמה חודשים, הייתי נרדמת תוך כעשר דקות, כיום מדובר בשניות ממש. רק עוצמת עיניים וכבר נרדמת. בגיל ההתבגרות לעומת זאת היו לי קשיים בהירדמות, במשך שעות ארוכות הייתי שוכבת במיטה מבלי להירדם בתקופות מסוימות). דבר נוסף, בבוקר קשה לי מאד להתעורר, אני מכוונת מספר שעונים מעוררים ועדיין לא מצליחה לקום. אני נעזרת בחברים ובני משפחה שיעירו אותי. אני משערת שיש לי בעיית קשב וריכוז בנוסף לכך. מאד קשה לי להישאר מרוכזת בדבר אחד ודעתי מוסחת בקלות. קבעתי תור לאבחון במכון קשב. אולי יש קשר בין זה לבין התופעה החדשה של ההירדמות. ברצוני לציין שהצלחה בלימודים חשובה לי. הציונים שלי בבגרויות ובפסיכומטרי גבוהים מאד. אז מה הבעיה שלי ואיך אני אתגבר עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/02/2009לפני איבחונים בכיוון של הפרעת קשב וריכוז עלייך לפנות לבירור במכון שינה! יש מחלות שינה שביטויין ישנוניות יתר במשך היום למרות שעות שינה מספיקות.
הסימפטומים העיקריים של ישנוניות מכל סיבה הם בין השאר הפרעות קשב וריכוז.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)