מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טריפטופןענבל10/02/2009
לאחר כמה ימים ללא שינה המליץ לי הנטורופת שלי על טריפטופן כי מלטונין שלקחתי עשה לי תופעות לוואי לא נעימות עקב בעיה בבלוטת האדרנל ממנה אני סובלת יש לי תת פעילות קלה של בלוטת האדרנל וכנראה שבגלל זה לא מתאים לי המלטונין שאלתי היא האם לטריטופן יש תופעות לוואי? האם מצריך מרשם רופא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/02/2009טריפטופאן הוא אבן מוצא לסרוטונין ובהמשך למלטונין.
לסרוטונין עצמו תפקיד בשינה אם כי תרופות שמעלות את רמתו במוח אינן ידידותיות עפ"ר לשינה (אני מתכוונת לתרופות ממשפחת הפרוזאק).
אינני יודעת בכלל מדוע הומלץ לך טיפול עם מלטונין.
מלטונין עשוי להועיל לנדודי שינה באנשים קשישים או באנשים צעירים ובני נוער עם הפרעה בשעון הביולוגי של השינה.
"כמה ימים ללא שינה" עשויים להיות על רקע של מתחים חולפים, כפי שקורה לרבים מאיתנו ולכן מדוע מלטונין? או טריפטופאן?
יש לאבחן את המקור לנדודי השינה וטלפל בהתאם.
לגבי תופעות לואי - לפני שנים התפרסמו נתונים לגבי תגובה אלרגית חריפה והשימוש בטריפטופאן הוגבל. כיום יש שימוש בטריפטופאן, אבל אם להודות על האמת - לא ממש בתחום השינה..
ואגב - נסי ראשית לאכול מזונות עשירים בטריפטופאן. מדוע לקנות כדורים?
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש כדורים צמחיים ללא תופעות לוו
ענבל11/02/2009הסיבה שהציעו לי טריפטופן ומלטונין היא שלא רציתי כדורים כימיים עם תופעות לוואי כמו הבונדורמין שלקחתי עד היום לא היו לי בכלל בעיות שינה זה התחיל מלילה אחד שלא הצלחתי להירדם עד ארבע לפנות בוקר וביום של המחרת מרוב פחד שזה יקרה לי עוד פעם כבר לא נרדמתי בכלל למשך 24 שעות ואז רופא המשפחה הציע לי את הבונדורמין וזה עשה לי מאד רע בבוקר כשקמתי ובעקבות זה פניתי לנטורופת שהציע לי מלטונין וטריפטופן בסופו של דבר אני פשוט לא יודעת מה לעשות כרגע אני לא רוצה להתמכר לכדורים אבל לישון בכוחות עצמי גם לא מצליחה רק מהחשש שלא אצליח להירדם חשוב לי לציין כי אין לי שום חרדות אחרות חוץ מהפחד לא להירדם 24 שעות רצוף כפי שקרה לי ברצוני לשאול האם יש כדורים צמחיים ללא תופעות לוואי שיוכלו לעזור לי ? ניסיתי פסיפלורה אבל זה לחלוטין לא הרדים אותי שאלה נוספת, האם יש כדורים כלשהם רגילים או צמחיים ללא כל תופעות לוואי ? כל מה שלקחתי עד היום בונדורמין ומלטונין עזרו לי לישון אך בבוקר הרגשתי מהם נורא לא טוב עייפות נוראית והיה קשה לי לתפקד תודה וסליחה על אורך הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/02/2009כדי להימנע ממצב של נדודי שינה כרוניים יש לטפל בהפרעת השינה שלך באחת משתי הדרכים (או שילוב):
-טיפול התנהגותי-קוגניטיבי קצר מועד (שנעשה ע"י פסיכולוג שעובד בשיטה זו)
-טיפול תרופתי קצר מועד. אני בספק גדול לגבי יעילות תרופות "טבעיות".
את זקוקה לייעוץ פרטני. לא אוכל לפרט עוד מעל דפי הפורום.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
ענבל11/02/2009עזרת לי מאד, אני אנסה למצוא מטפל שיעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)