מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת שינה מתמשכתטלי11/02/2009
מזה כשנתיים וחצי אני סובלת מהפרעת שינה (בערך מאז תום השירות הצבאי)..בת 23. בעבר הייתי מעבירה לילות שלמים בהתהפכויות- ללא יכולת להירדם. במשך מסםר חודשים ישנתי בממוצע 3 שעות בלילה...כמובן שהייתי עייפה במהלך היום. טופלתי (בהנחיית רופא המשפחה) בבונדרמין. לקחתי אותו רק במצבי חירום- כי העדפתי שלא לקחתו על דרך קבע. בשנה האחרונה אני ישנה יותר טוב, אך השינה לרוב, חלשה מאוד. אני מתעוררת מכל צליל, טיפת אור. מתעוררת כמעט בקביעות כ2-3 פעמים בלילה. בד"כ כשאני ישנה עם חבר שלי השינה יותר טובה. כשאני ישנה לבד- השינה גרועה מאוד. אך לעולם אינני ישנה שינה עמוקה או לילה מלא (בין עם ישנה לבד או עם החבר). אני לא שותה קפה החל מ19:00 בערב.(וכן משקאות שונים המכילים קפאין). עייפה תמיד, במשך כל שעות היום, בין אם ישנתי ובין אם לא ישנתי בלילה. אינני מעוניינת בכדורים כימיים ומעדיפה תחליף טבעי. אשמח אם תוכלו להמליץ על פתרון. תודה רבה טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין נדודי שינה להפרעה בתזמון שינה
ד''ר מיכל לוסטיג15/02/2009אלו שתי אבחנות מבדלות שיכולות להוות סיבה לקשיי השינה שלך. העובדה שכשאת ישנה עם בן זוגך השינה טובה, מרמזת על כך שמתח בוודאי משחק תפקיד בקשיי השינה.
נגד שינה "קלה" אין הרבה מה לעשות למעט שמוש בעזרים כמו אטמים לאוזניים, הגפת תריסים וכד.
כדאי לשוחח באופן אישי עם רופא שינה על מנת לבדוק האם קיימת גם הפרעה בשעון ביולוגי והטיפול יותאם ,בהתאם.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ושאלה נוספת
טלי16/02/2009ראשית כל, תודה על תשובתך. שנית, כיצד להגיע לרופא שינה? האם יש הגדרה כזו בקופות החולים? לגשת לרופא משפחה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמודעות לרפואת השינה
ד"ר לוסטיג16/02/2009בקרב רופאי המשפחה גדולה. אין (עדיין אני מקווה) כותרת רשמית בספרי הקופות של "רופא שינה" גם אין כה רבים. התייעצי באמת עם רופא המשפחה והוא או שישלח אותך לרופא עצמאי של הקופה או לשיחה במעבדת שינה. ד"ר מיכל לוסטיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)