נוקטורנו ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוקטורנו ועוד
    ליאור
    13/02/2009

דר שלום אני נוטלת נוקטורנו ברציפות כבר כמה שנים, אני סובלת מהפרעות שינה מאז ומעולם קיבלתי כדורי שינה לראשונה בצבא מאז לקחתי רק בשעות הצורך ובאיזשהו שלב ותקופה מסויימת של נטילה לטווח ארוך,התמכרתי ועכשיו אני לא יכולה בלי, במידה ואני לא לוקחת כלל אני לא נרדמת בכלל, או שהשינה לסרוגין. אני די בטוחה שהכדור לא אפקטיבי כמו פעם,אבל ההשפעה שלו משפיעה לי על הזכרון , אז אני לא זוכרת אם התעוררתי בלילה או לא . שאלתי היא,האם נטילה קבועה של כדורי שינה תגרום לאיזשהו נזק בעתיד...?? אם כן,מה התחליף? מה הפתרון? אני סובלת גם מהפרעות קשב וריכוז והפרעות חרדה ולחץ.מה שברור לי שמשפיע אחד על השני. העניין הוא שלכל הפרעה דחפו לי כדור ולא טיפול אנושי. האם זה הפתרון, האם זה בסדר האם יש דרך אחרת לפתור את הכל תוך כדי שמירה על אורח חיים סביל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוקטורנו ועוד

הוספת תגובה

• היטבת לתאר את הסבך

ד''ר מיכל לוסטיג
    14/02/2009

של הבעיות וחלקן גם שנגרמו על ידי השמוש ,יתכן שלא לצורך, בכדורי השינה.
    מדוע ומאלו הפרעות שינה את סובלת מלכתחילה יש לאבחן. יתכן ומדובר בכלל בהפרעה בשעון הביולוגי ולא בנדודי שינה ראשוניים והטיפול בכך אינו בכדורי שינה.
    בנוסף אין ספק שפתחת סבילות ותלות בכדורי השינה וגם אם לא ידוע נזק גדול ל(אבל קיים כמו הפרעות זכרון מסויימות)בשמוש לטווח ארוך בהם, הרי שישנו צורך מתמיד להגדיל מנון ולעיתים כפי שאת חשה הם מפסיקים להשפיע.
    הפרעות חרדה בוודאי שמשפיעות על שינה כמו גם הפרעת קשב וריכוז. ועוד להוסיף על כך ,יתכן וההפרעות קשב והריכוז שלך נובעות בעצם מהפרעת החרדה ואינן ראשוניות.

אין ספק שיש להתיר את הפלונטר , ולטפל בהתאם. יתכן ותחילת הטיפול עם תהליך גמילה מכדורי שינה יהיה קשה אבל אפשרי.
    כדאי שיהיה רופא אחד שירכז את הטיפול על מנת שלא יקרה מצב כפי שתארת שמתווספים כדורים על כדורים ללא השגחת על בעצם.

בהצלחה\
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ליאור
    15/02/2009

אז למי עלי לפנות...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופא שינה

ד"ר לוסטיג
    15/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו