חוסר שינה עקב ספורט?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר שינה עקב ספורט?
    ניר
    15/02/2009

ההני בן 29 ושאלתי היא: בחודשיים האחרונים חזרתי לעסוק בספורט באופן אינטנסיבי, כפי שהייתי רגיל בעבר. הווה אומר, 6 פעמים בשבוע ריצה+ חדר כושר. יחד עם זאת, ולאחר שהגברתי את המרחקים שאני רץ (15 קמ ליום ומעלה עד מקסימום 35 קמ ), צצה אצלי תופעה חדשה: אני מתקשה לישון או לחלופין גופי מסתפק בשעות שינה מועטות ואני מתעורר בשעות מוקדמות של הבוקר (4:30 בבוקר). נדמה כי כאילו הגוף שלי ממשיך לפעול בהייפר . יתר על כן, אני גם לא מרגיש עייף. כך, בסופו שלי יום ייתכנו בהחלט מצבים שאני ער 20 -24 שעות רצוף וללא סיכוי להירדם . מה לא בסדר? האם תופעה כזאת ידועה בקרב ספורטאים או אצנים ? נתונים נוספים : א) אינני לוקח שום חומרים או תוספים כולשהם. ב) אגב האימונים, אני עושה דיאטת ספורט ואני אוכל בה לשובע ואפילו יותר מזין ממה שהייתי אוכל ביום יום. במסגרתה ובמסגרת האימונים הורדתי: 10 קילו בכמעט חודשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה עקב ספורט?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    18/02/2009

ספורט אינטנסיבי אכן מעורר.
    לכן, כדאי לנסות ולסיים את הפעילות הספורטיבית מס' שעות לפני השינה ולתת לגוף זמן להיכנס למצב רגוע.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו