היפרסומניה, קונצטרה ומצבי רוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרסומניה, קונצטרה ומצבי רוח
    יעל
    27/02/2009

הי, אובחנתי במכונכם כאידיופטיק היפרסומניה. ברקע ocd שמטופל באופן קבוע ברסיטל. טופלתי בהמלצתכם בפרוביג'יל, אך לאורך הזמן השפעת הכדור ירדה לחלוטין, עד שארבעה כדורים כבר לא השפיעו. במקביל, מכבי הפסיקו להפנות אליכם ולכן פניתי לניורולוג מומחה בקופה. לפני כחודש הגענו עד לקונצרטה במינון 108 (אני שוקלת 86 ק"ג), וסוף כל סוף אני עירנית! יחד עם זאת, אני חשה בשינויי מצב הרוח- בימים הראשונים הופיעו חרדות, וכעת בעיקר בגלי דיכאון. האם זה אופייני לקונצרטה במינון זה? ואם כן, האם זו רק הסתגלות או שחוסר התאמה לאור הרקע שלי? תודות רבות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אודה לכן על תגובתכן, ותוספת קטנה

יעל
    02/03/2009

אני שמה לב שגם כל בוקר, כחצי שעה לאחר לקיחת הקונצרטה, מופיעות בחילות. האם באמת גלי המצב רוח, והבחילות, אופייניים כתופעת לוואי? והאם זו רק הסתגלות, או שזה מצביע על חוסר התאמה של הקונצרטה? אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובתשובה...

ד''ר מיכל לוסטיג
    02/03/2009

קונצרטה וריטאלין מסוגים אחרים אכן עלולים לגרום לתחושת עצב, רצון לבכות. , אלה עשויים לחלוף אך לא תמיד. אולם, כדאי שוב ,בעזרת אחד מהרופאים המטפלים-הפסיכיאטר או הנאורולוג, לשקול האם אין מדבר גם במצב דכאוני שמלווה את ההפרעה הטורדנית כפייתית?
    חשוב לאבחן בין שני הנל היות וההתייחסות הטיפולית, כמובן, תהיה שונה.

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות- ושאלה אחרונה

יעל
    02/03/2009

זה מופיע רק בשעות מסוימות ביום, וחולף, ולכן תהיתי אם אין זה בגלל התרופה. ולגבי הבחילה- שכאמור מופיעה כשעה לאחר לקיחת הקונצרטה? ולגבי השאלה האם מדובר על הסתגלות לקונצרטה, או שהתופעות ישארו? (את הרסיטל אני לוקחת שנים, ולא שיניתי בו דבר). שוב, תודה גדולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר לוסטיג
    02/03/2009

ריטאלין עלול לגרום לבחילות אך מצד שני הוא גם מביא לעליה במנון אפקטיבי של רסיטל..... קחי את התרופות לאחר ארוחה מלאה. במידה והבחילות לא נסבלות ואינן עוברות, יש לשקול להחליף את הקונצרטה בריטלין אחר. כך גם לגבי מצבי הרוח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה, מאוד מעריכה את תגובתך.

יעל
    02/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו