מכורה לשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכורה לשינה
    שלי
    03/03/2009

שלום דר' אני בת 27 שוקלת 140 קג' עד לפני 6 שנים הייתי שוקלת 70 קג' וישנה 8 שעות בלילה מקסימום והייתי נמרצת במשך כל היום ולפני 6 שנים ילדתי את ביתי השניה ,לקיתי במניה דפרסיה /דיכאון לקחתי תרופרת נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה, אנטי פסיכוטיות ולאיזון מצבי רוח. ומאז הכל השתנה, עליתי כל חודש 2 קג' והתחלתי לישון ללא הפסקה , בכל רגע אפשרי, תמיד האשמתי את התרופות ,בקשתי מהפסיכיאטר שיתן לי תרופות המרצה ליום , אך הוא סרב בטענה שזה יכול להגביר את המניה, היום הפסקתי כמעט עם כל התרופות, פרט ל- פריזמה 30 מג', הייתי בטוחה שעם הירידה בתרופות, ההרגלים הישנים יחזרו, אך לא כך, הרגלי השינה הגרועים נשארו ויחד עם זאת הרגלי האכילה, [אני שותה הרבה קפה בערך 1200 מג' ביום.] אני נרדמת ב3 בלילה קמה ב8 בבוקר, לשעה, לארגן את הבנות שלי ללימודים וחוזרת למיטה מ9 עד 18, זה יוצא 14 שעות ביום אני תמיד עיפה גם כשאני ערה 10 שעות ביום, השינה שלי לא חזקה במיוחד, אני זוכרת מה מדברים איתי באמצע השינה, אני מתפקדת בבית תוך כדי שינה, אני יכולה יום אחד לישון נורמלי עד 8 שעות, אך יום למחורת אני נופלת פי שניים, החיים שלי נהרסו, הכל סביב שינה, אין לי זמן איכות עם בנותי ובעלי, אין לי חשק לנקות את הבית, אני בלי מצב רוח בגלל שאני ישנה והכל כמו כדור שלג, אפילו כשטסתי לחו'ל לטיול גדול ישנתי כל הזמן ולא נהניתי, גם שבתות במלונות אני ישנה כל הזמן, אני מפספסת את החיים, אני 6 שנים מבלה במיטה, אני תמיד עיפה גם כשאני ערה אחרי שישנתי את כל השעות האלה, אני לא אנרגטית כמו פעם, הסביבה שלי סובלת מזה, אנא עיזרו לי אני רוצה לחזור למוטב, בתודה מראש, שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכורה לשינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה-שילוב

ד''ר מיכל לוסטיג
    04/03/2009

כך נראה על פי האינפורמציה שמסרת מצב השינה עירות שלך
    ראשית משקל עודף שכזה מחשיד ביותר לקיומה של הפרעת נשימה בשינה. זה והעובדה שתחושת השינה לא מרעננת והיותך עייפה תמידית מחזק זאת.
    עליך להבדק במעבדת שינה ובמידה ואכן קיימות הפרעות נשימה בשינה יש לטפל בהן ומהר.
    בנוסף, טיפול נוגד דכאון עלול לשנות את מבנה השינה ולפרקים גם לגרום להפרעות תוך שנתיות כמו תנועות רגליים מחזוריות בשינה או התעוררויות מרובות. אלה גם עלולים לתרום לתחושת השינה הלא מרעננת.
    והדבר השלישי הוא שיתכן והדכאון לא עבר החלמה מלאה וגם הוא תורם לתחושת ה"אין חשק" .
    אז אם כך, הפרעות שינה, תופעות לוואי של התרופות וההפרעה הנפשית הבסיסית עלולים להביא לתחושת העייפות. שלך.

ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו