מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נדודי שינהעומר15/03/2009
שלום שלחת כבר הודעה לאתרכם , אך הבעיה עדיין נמשכת אני בן 42 בדרך כלל. לפני כחצי שנה החלו לי הפרעות שינה שכוללות התעוררויות מוקדמות לאחר כ 3 שעות שינה ואי יכולת להרדם. התעוררות בשעות הבוקר המוקדמות מאוד לאחר שינה של כמה שעות בלבד. התחלתי לקחת בונדרומין שקצת עזר לי. אך נכון לעכשיו לאחר כ 4 חודשים שאני לוקח את הכדור , אני מתעורר לאחר 4 או 5 שעות בלילה . מנוחת צהריים של יום שישי נעלמה כי למרות העייפות איני מצליח להרדם. ניתן לי כדור חדש אימובאן 7.5 מג לנסיון. רק אציין כי אני לוקח קרטיה מזה שנה באופן קבוע בעקבות אירוע לבבי קל . איני רוצה להתמכר לכדורים אך מצד שני אני רוצה לישון שינה איכותית . לאחר שקיבלתי אימובאן במשך כחודש , זה עזר לי בערך ל 5-6 שעות שינה בלילה... נתנו לי עכשיו כדור חדש זופיקלון , שגם הוא מאפשר לי לישון כ 5 שעות בלילה. בשעות הצהריים בסופ"ש שהייתי רגיל לנוח כשעה וחצי שעתייים איני מצליח להרדם כלל וזה הפך לסיוט. הציעו לי עוד כדור בשם טרזודיל , אך אמרו שיש לו תופעות לוואי השינה אינה רעננה וזה מפריע לי במהלך היום.... מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
ד''ר מיכל לוסטיג15/03/2009ראשית, כל רובן של התרופות העובדות על המערכת המוחית יש להן גם נגיעה כזו או אחרת למערכת השינה-משנות את שלבי השינה, ולעיתים כתופעות לוואי שלהן גורמות להפרעות שינה כמו תנועתיות יתר, יקיצות וכדומה. מכאן, יתכן תחושת השינה ה"גרועה" שלך.
רמרון היא תרופה נוגדת דכאון עם אפקט מיישן (מלשון שינה) חזק ביותר. אני בתתי אותה מתחילה במנון של רבע כדור. ויתכן ומכאן גם הקושי להתעורר.
ועם זאת, גם אתה מבין ששינויים בתחושת השינה וביכולת להתעורר הקורים בין אמצע שבוע לסופו עם אותו טיפול תרופתי אותו אתה נוטל, מקורם אינו בתרופה כזו או אחרת אלא באיזה שהוא חוסר איזון רגשי פנימי. האם מפני שבסופי שבוע ישנו יותר זמן לעצמך ולמחשבות? האם מפני תחושת ריקנות כשאין עבודה?
אלו אסוציאציות שעולות בי אבל בוודאי כדאי לדון עליהן באריכות עם הפסיכיאטר המטפל בך.
שיהיו לילות טובים
ומזל טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
עומר15/03/2009שלום האם תשובתך שממוענת לאריאל מתייחסת לשאלתי ? שם התרופה שנקבת בתשובתך לא מוכר לי שאלתי היא בעצם מה הצעתך בסיטואציה שתארתי ? עם איזה כדור להמשיך ? בעצמי התבלבלתי מכל הכדורים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)