מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר שכטראהרון30/03/2009
שלום,
אני סובל מבעיות שינה קיצוניות ומעייפות כרונית מזה 6 שנים כבר.
ניסיתי טיפול במלטונין (5מ"ג בלילה) כדי לעזור לשינה אך זה לא ממש עזר.
בזמן האחרון פניתי למרפאה לעייפות כרונית בתה"ש ולפי דעת הרופאה יכול להיות שבעיות השינה זה מה שגורם לעייפות הכרונית. אז היא נתנה לי מרשם ל"ברוטיזולאם" לשבוע.
אחרי שפתחתי את העלון קראתי שתרופה זו מדכאת שינה עמוקה וגורמת לשינה לא יעילה.
האם זה באמת יעזור לשינה שלי? מה טוב בשינה לא יעילה?
אני שואל אותך כי רפואת שינה איננה התחום של רופאה זו ולכן רציתי לוודא שאני עושה את הדבר הנכון. ואם לא, האם יש לך עיצה אחרת בשבילי?
תודה רבה,
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/03/2009אתה כותב שהינך סובל מבעיות שינה קיצוניות אך כלל לא מפרט מה הן אותן בעיות!
עייפות כרונית עלולה להיות תוצאה של חוסר שינה או של הפרעת שינה כמו הפסקות נשימה, תנועות לא רצוניות בשינה ועוד.
עצתי לך: לפני שאתה מתחיל ליטול כדור שינה (=ברוטיזולם) בקש הפנייה למעבדת שינה. לאחר איבחון במעבדת שינה ניתן יהיה לקבוע מה הטיפול המתאים!!
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אהרון31/03/2009אני מבין ואעשה זאת מייד.
רק קיוויתי לקבל תשובה מהירה לגבי שאלותי על התרופה ברוטיזולם.
כתוב בעלון התרופה שהיא מדכאת שינה עמוקה (מרעננת) וגורמת לשינה לא יעילה (שטחית).
אז רציתי לדעת איך מצב כזה יועיל לשינה טובה ועירנות? אני מבולבל מכיוון שנדמה לי שזה סותר את הכוונה.
תודה שוב,
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)