מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עירנות בלתי פוסקתסיון02/04/2009
אני בת 30 בריאה בדרך כלל. מזה כחודשיים אני לא מצליחה להירדם בלילות. אין לי שינה בכלל! אני אפילו לא מגלה עייפות במהלך קריאת ספר. עם כדורי שינה ברוטיזולאם ובונדורמין היית לי שינה קלה יחסית (לא קיבלתי את התרופה מרופא). התופעה החלה לראשונה לפני כשנה וחצי עם הפסקות. היו לי לילות שלמים בלי שינה ובלי שום עייפות. בנוסף יש לי הפרעת אישיות גבולית.
בעקבות משבר פרידה מבן זוג התחלתי לקחת ריספרדל 2 מ"ג באוקטובר 2008. המשכתי להיות במעקב אצל רופאה פסיכיאטרית שהמליצה להוסיף מודל 100 מ"ג לפני חודש וחצי ומירו 30 מ"ג לפני כשבועיים. מצב הרוח שלי היה ירוד, לא גיליתי עניין בשום דבר והייתי מבולבלת וחסרת יכולת להתרכז עם נטייה קלה למחשבות אובדניות. אני מרגישה יותר טוב, ולכן החלטתי להפסיק לקחת את התרופות. פשוט מרגישה שזה מאחוריי. אני לא עובדת, רק יוצאת להתנדבות פעמיים בשבוע. אני מרגישה שאני מתבגרת ומשתנה ולא בהכרח סובלת מדיכאון.
מודאגת מאוד מחוסר השינה ויש לציין שגם מירידה מוחלטת בחשק המיני.
מדוע אין לי שינה? בגלל שאני לא מספיק מתעייפת במשך היום או בגלל מצב נפשי או אולי תזונה לקויה?
האם אם אמשיך לקחת את התרופות (מירו וריספרדל) יש סיכוי שהשינה תחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סיון02/04/2009שכחתי לציין שגם במהלך היום אני לא מרגישה עייפות, לא ישנה ולא מנמנמת.
בכבוד רב,
סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/04/2009יש בהחלט קשר בין מצב נפשי לשינה ועצתי לך לשוב לפסיכיאטרית ולהתייעץ איתה לגבי טיפול מתאים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)