עירנות בלתי פוסקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עירנות בלתי פוסקת
    סיון
    02/04/2009

אני בת 30 בריאה בדרך כלל. מזה כחודשיים אני לא מצליחה להירדם בלילות. אין לי שינה בכלל! אני אפילו לא מגלה עייפות במהלך קריאת ספר. עם כדורי שינה ברוטיזולאם ובונדורמין היית לי שינה קלה יחסית (לא קיבלתי את התרופה מרופא). התופעה החלה לראשונה לפני כשנה וחצי עם הפסקות. היו לי לילות שלמים בלי שינה ובלי שום עייפות. בנוסף יש לי הפרעת אישיות גבולית.
    בעקבות משבר פרידה מבן זוג התחלתי לקחת ריספרדל 2 מ"ג באוקטובר 2008. המשכתי להיות במעקב אצל רופאה פסיכיאטרית שהמליצה להוסיף מודל 100 מ"ג לפני חודש וחצי ומירו 30 מ"ג לפני כשבועיים. מצב הרוח שלי היה ירוד, לא גיליתי עניין בשום דבר והייתי מבולבלת וחסרת יכולת להתרכז עם נטייה קלה למחשבות אובדניות. אני מרגישה יותר טוב, ולכן החלטתי להפסיק לקחת את התרופות. פשוט מרגישה שזה מאחוריי. אני לא עובדת, רק יוצאת להתנדבות פעמיים בשבוע. אני מרגישה שאני מתבגרת ומשתנה ולא בהכרח סובלת מדיכאון.
    מודאגת מאוד מחוסר השינה ויש לציין שגם מירידה מוחלטת בחשק המיני.
    מדוע אין לי שינה? בגלל שאני לא מספיק מתעייפת במשך היום או בגלל מצב נפשי או אולי תזונה לקויה?
    האם אם אמשיך לקחת את התרופות (מירו וריספרדל) יש סיכוי שהשינה תחזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עירנות בלתי פוסקת

הוספת תגובה

• המשך

סיון
    02/04/2009

שכחתי לציין שגם במהלך היום אני לא מרגישה עייפות, לא ישנה ולא מנמנמת.

בכבוד רב,
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/04/2009

יש בהחלט קשר בין מצב נפשי לשינה ועצתי לך לשוב לפסיכיאטרית ולהתייעץ איתה לגבי טיפול מתאים.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו