בעיה כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה כרונית
    שוש
    02/04/2009

סובלת שנים רבות מנדודי שינה ותחושה שלא ישנה כמעט כל הלילה וגם יקיצה מאד מוקדמת ללא אפשרות להרדם שוב.הבעיה נובעת לא ממשהו גופני אלא מלחץ,מחשבות שמתרוצצות בראש,כאילו ברגע שאני שוכבת לישון המוח מתעורר לחיים במלוא האדרנלין ומתחיל לחשוב על הכל מכל.המצב הגיע לכך שאני חוששת מהלילות.
    ניסיתי רסקיו ודברים טבעיים,ניסיתי כדורי הרגעה ושינה,אבל רק כדורים בודדים כי אני חוששת מכדורים ומהתמכרות אליהם.מצדשני אני מודעת לעובדה שחוסר שינה עלול לפגוע במערכת החיסונית,בזיכרון ועוד.
    האם הכדור החדש שמפריש מלטונין לאורך כל הלילה(CIRCADIN) יכול לעזור לי גם אם אין לי מחסור במלטונין(דבר שלא בדקתי)?
    אני מבינה שאת בעיתי מעבדת השינה אינה בודקת כי אין לי בעיה גופנית.
    אני גם עושה הרבה ספורט ויוגה,מודעת להגיינת שינה ולמזון ושתיה שעלולים לפגוע בשינה וקוראת חומר רב בנושא,אבל ממשיכה לסבול.
    אני מחכה גם לפיתוח של החברה השויצרית אקטליון שבודקת כרגע תרופה חדשה שמעכבת את הקולטן לאורקסין ובכך מעכבת את העירות ומסייעת להרדמות.
    אני מקווה שתוכלו להקל עלי ולו במעט ואולי להציע לי משהו שעדיין לא שמעתי עליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה כרונית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/04/2009

ממה שכתבת נראה לי שטיפול התנהגותי-קוגניטיבי ע"י פסיכולוג, בלי או עם נטילה מוגבלת של כדורי שינה, יסייע לך לשפר את השינה.
    אני בספק רב אם מלטונין ודומיו הם הפתרון עבורך.
    אגב, אנחנו במכון השינה מייעצים גם בהפרעות שינה כמו שלך ולא רק בבעיות "פיזיות".

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו