אני ער אבל לא מצליח לזוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני ער אבל לא מצליח לזוז
    יוסי
    18/04/2009

שלום שמי יוסי, אני בן 28. יש לי בעיה שהתחילה לפני 9 שנים ועד היום היא מלווה אותי, לפעמים התדירות היא גבוהה פעם או פעמיים בשבוע ולפעמים פחות יכול להיות גם פעם בחודש.
    הבעיה היא שאני ישן וכשאני מתעורר אז אני לא יכול לזוז כלומר הגוף לא מגיב. אני שומע מה שקורה סביבי אבל אני לא יכול להזיז כלום. זה יכול להימשך מספר שניות. בשביל להתעורר אני מנסה לזוז בכח, או לנשום בכבדות וככה שומעים אותי ומעירים אותי.
    האם הבעיה מוכרת? יש לה טיפול?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני ער אבל לא מצליח לזוז

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/04/2009

מה שתיארת מוכר ונקרא "שיתוק שינה" או Sleep Paralysis. זו תופעה שכיחה למדי, ובמיוחד במצבים של חוסר שינה כרוני. לעיתים נדירות מדובר במחלת שינה שנקראת נרקולפסיה אבל אז יש תופעות נוספות, ובמיוחד ישנוניות לא נשלטת במשך היום.
    אני מניחה שאם תקפיד על מספיק שעות שינה כל לילה תדירות האירועים תפחת מאוד או אף תעלם.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוסי
    20/04/2009

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו