מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שינהדני04/05/2009
שלום רב,
אני גבר בן 46, אשר שומר על כושר ובמשקל תקין יחסית לגופי. אבל עם הזמן אני מרגיש עייפות, חוסר ריכוז במהלך היום, ומתעורר עייף בבוקר. זאת למרות שאני כבר הולך לישון בערך ב- 11 בלילה וקם ב- 7 בבוקר.
הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה לשינה לא טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/05/2009כדאי להיבדק אצל רופא המשפחה ולברר אם יש בעייה רפואית כלשהי - חוסר ברזל, ויטמינים, בעייה בבלוטת התריס.
אם לא - אולי מדובר בהפרעת שינה ראשונית כמו הפסקות נשימה? תנועות רגליים?
כדאי לפנות לבירור במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שינה
דני07/05/2009שלום שוב,
אכן אישתי מתלוננת לא מעט כי אני נוחר באמצע הלילה והיא מזיזה אותי (אני משום מה לא הכי זוכר...) האם יכול להיות באמת שזה מהשינה עצמה?ואיך יכול להיות שאני נוחר, אני לא שמן ושומר מאד על הבריאות?
אילו סיבות יכולות להיות לנחירות עבור אנשים לא שמנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/05/2009תסמונת הפסקות נשימה בשינה אכן קשורה בעודף משקל ברוב המקרים אך לא בכולם! סיבות אחרות לנחרות והפסקות נשימה הן מבנה מיוחד של דרכי הנשימה העליונות, שקדים מוגדלים או תהליך חוסם אחר, ריפיון של החיך הרך ועוד.
לאור מה שכתבת אני חוזרת על ההמלצה לפנות לבירור במכון שינה מפני שאם יאובחנו הפסקות נשימה בשינה הרי מדובר בבעייה רפואית, מעבר לנושא של עייפות יומית, שמחייבת טיפול.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)