חוסר שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר שינה
    דני
    04/05/2009

שלום רב,
    אני גבר בן 46, אשר שומר על כושר ובמשקל תקין יחסית לגופי. אבל עם הזמן אני מרגיש עייפות, חוסר ריכוז במהלך היום, ומתעורר עייף בבוקר. זאת למרות שאני כבר הולך לישון בערך ב- 11 בלילה וקם ב- 7 בבוקר.
    הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה לשינה לא טובה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/05/2009

כדאי להיבדק אצל רופא המשפחה ולברר אם יש בעייה רפואית כלשהי - חוסר ברזל, ויטמינים, בעייה בבלוטת התריס.
    אם לא - אולי מדובר בהפרעת שינה ראשונית כמו הפסקות נשימה? תנועות רגליים?
    כדאי לפנות לבירור במכון שינה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה

דני
    07/05/2009

שלום שוב,
    אכן אישתי מתלוננת לא מעט כי אני נוחר באמצע הלילה והיא מזיזה אותי (אני משום מה לא הכי זוכר...) האם יכול להיות באמת שזה מהשינה עצמה?ואיך יכול להיות שאני נוחר, אני לא שמן ושומר מאד על הבריאות?
    אילו סיבות יכולות להיות לנחירות עבור אנשים לא שמנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    11/05/2009

תסמונת הפסקות נשימה בשינה אכן קשורה בעודף משקל ברוב המקרים אך לא בכולם! סיבות אחרות לנחרות והפסקות נשימה הן מבנה מיוחד של דרכי הנשימה העליונות, שקדים מוגדלים או תהליך חוסם אחר, ריפיון של החיך הרך ועוד.
    לאור מה שכתבת אני חוזרת על ההמלצה לפנות לבירור במכון שינה מפני שאם יאובחנו הפסקות נשימה בשינה הרי מדובר בבעייה רפואית, מעבר לנושא של עייפות יומית, שמחייבת טיפול.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו