לא ישנת בלילה- רק ביום- שאלא דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ישנת בלילה- רק ביום- שאלא דחופה
    רחל גולדברג
    09/05/2009

לפני מס' שנים היתי בבדיקה במכון השינה בשיבא והובחנתי שיש לי DELAYED CIRCADIUM RYTHM.
    הסימפטום העיקרי הוא שאני נרדמת רק ב-5 בבקר ומתעוררת בשעה 16.00 (אחר הצהריים).
    במעבדת השינה המליצו על מלטונין ולקחתי שנים אחדות 5 מ"ג. מסתבר שהשמוש במלטונין מעלה את הפרולקטין ומשפיע על מערכת ההורמונלית וגורמת גם להפרעות במחזור החודשי . יש לי כרגע OVARIAN CYST וגיניקולוג בכיר מאד מתל-השומר אמר להפסיק לגמרי עם המלטונין.

מה את מייעצת לעשות כדי לפתור את בעית השינה? איני רוצה לבוא למעבדת השינה כדי לקבל שוב את האיבחון שכבר קיבלתי והוא אומנם נכון . השאלה שלי היא האם יש טפול במצב הזה. ?האם יש מומחה בארץ בטיפול (לא באיבחון ) של DELAYED CIRCADIUM RYTHM.?
    מאד חשוב לי לדעת באם קיים טיפול. בתודה מראש , רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מלטונין, הפרעה בתזמון שינה,

ד''ר מיכל לוסטיג
    11/05/2009

הקשר בין מלטונין ופרולקטין ככל הנראה קיים אך אינו קשר ישיר. אין מחקרים מרובים כלל וכלל שבדקו את הנושא. ישנם דיווחים על העלאת רמת פרולקטין והורמון גדילה בלקיחת מלטונין או תרופות שעובדות על אותן קולטנים, ומאידך ישנם דיווחים על צמצום גידולים המפרישים פרולקטין תחת טיפול על ידי מלטונין.

ועם זאת
    היצע הטיפול בהפרעות בתזמון שינה אינו רב;
    המלטונין, חשיפה לאור שמש (ברוב ההפרעות ) בשעות הבוקר, ונסיון לטיפול התנהגותי תוך מעבר ודחיית השינה בכל פעם בשעה עד סיבוב מלא.

אלה הן האופציות כיום

ד"ר מיכל לוסטיג
    ומתנצלת על העיכוב בתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו