נדודי שינה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדודי שינה בהריון
    שיר ההריונית
    17/08/2007

הנני בשבוע 32 להריון וסובלת מחוסר הירדמות של לפעמים מעל 26 שעות ברציפות ותפקוד מלא וחוסר שקט ומנוחה במשך היום .
    הכול החל מהשבוע ה23 להריון כשלפני זה אף פעם לא סבלתי מבעיות שינה
    (יש לציין שההריון הוא בתמיכה הורמנלית של טיפוליי הפריה -וגילי הוא 39)
    התחלתי באישור רופא לקחת כדורי זופיקלון בשבוע האחרון -ואני ישנה בלילות בעזרתו.
    השאלה -עד מתי לקחת כדורים? והאם זו תופעה שכיחה בהריון? האם זה יחלוף לאחר הלידה?
    אשמח אם תענו לשאלותיי כי אני חוששת לי ולעובר . תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה בהריון

הוספת תגובה

• נדודי שינה בהריון

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/08/2007

נדודי שינה בהריון שכיחים למדי בשל סיבות שונות: חוסר נוחות פיזי, השתנה מרובה, דאגות וחרדה. לעיתים בזמן ההריון מופיעה הפרעה שביטויה אי שקט רב ברגליים בעת ההליכה לישון בלילה וצורך להזיזן, כך שיש קושי להירדם. לעיתים זה מלווה גם בתנועות רגליים בזמן השינה שגורמות ליקיצות.
    הנ"ל עפ"ר חולפים לאחר הלידה אך אז יש סיבות אחרות לנדודי שינה - הטיפול בתינוק, בכיו וכד'.
    אם רופאך אישר לך ליטול זופיקלון אני לא רואה בעייה להמשיך בינתיים. נסי להפחית למינון הנמוך ביותר שעוזר לך.
    בנוסף, הימנעי מכל מה שמכיל קפאין. השתדלי להיכנס למיטה מאוחר ואם אינך נרדמת תוך 15-20 דק' צאי מהמיטה ושובי כשתרגישי מוכנה לשינה.

בהצלחה.

ד"ר שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו