לא נרדם, כתוצאה מכך נכשל במבחנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נרדם, כתוצאה מכך נכשל במבחנים
    בר
    17/05/2009

שלום !
    אני תלמיד כיתה י"ב ומזה כחודש בערך, לקראת תקופת המבחנים והבגרויות אני לא מצליח להרדם בלילות.. בעיקר יום לפני מבחן אני פשוט לא מצליח להרדם ואני ניגש למבחנים כשלילה לפני ישנתי בקושי שעתיים, אם בכלל. זה מוריד מאוד מאוד את הביצועים שלי ומלחיץ אותי מאוד. חבל לי לגמור את תקופת התיכון, אחרי שהצטיינתי שנתיים, בתעודת בגרות לא טובה בגלל הגוף שלי, משהו שאיני יכול לשלוט בו.

לקחתי כדורים של ד"ר פישר בשם "נירוונה" שאמורים להוריד את רמת הלחץ, אך למרות שלקחתי אותם עדיין לא נרדמתי..

מה עושים ?! מחר יש לי בגרות וכבר צברתי יום אחד ללא שינה..

תודה רבה רבה !!
    בר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בר,

ד''ר מיכל לוסטיג
    18/05/2009

ראשית, שתף אנשים קרובים לך (הורים למשל) בקשיים. אל תהיה עמם לבד,. למד להרפות ,הרפייות שרירים ברגע שאתה מתוח, אל תשהה במיטה מעבר ל20 דקות במידה ואינך נרדם.
    המנע משינה בשעות הצהריים, המנע ממשקאות מכילי קפאין ואלכוהול, המנע מספורט בשעות הערב.

היות ואתה נמצא כעת בעיצומה של תקופת הבחינות, התייעץ גם עם רופא המשפחה, באם המצב לא ישתפר במהרה, אולי כדאי להשתמש לסירוגין בכדור הרגעה לתקופה זו.

בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו