מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת שינה שהחלה לאחרונה(כ-5 חודשיםנמרוד23/05/2009
שלום,
מזה כחמישה חודשים אני סובל מהפרעת שינה. לוקח מעט יותר זמן מהרגיל להירדם (כ-45 דקות)
מתעורר לאחר 3-4-5 שעות שינה, ואז לוקח לי עוד שעה-שעה וחצי להירדם לעוד 2-3 שעות.
השינה לא רצופה כלל וגם שעות השינה סה"כ מעטות.
מעולם לא היה לי כזה דבר. תמיד שינה רצופה ומספקת... זה מאוד מתסכל.
אבל אולי יש רקע לכך: אני נוטל כדור FAVOXIL במינון הנמוך מזה 7 שנים. בנוסף היא משולב ב-ZYPREXA- בהתחלה מינון של 5 מ"ג, לאחר כשנה וחצי הפחתתי לחצי מזה, לאחר יותר מארבע שנים לרבע מ 5 מ"ג. ולפני שנה הפסקתי נטילת כדור זה. אציין דבר חשוב מאוד. כל ההפחתתות והפסקת הנטילה של הכדור נעשו בפיקוח ובליווי פסיכיאטרי.
הכדור הראשון אני עדיין נוטל כרגיל.
האם יכול להיות קשר להפסקת הזיפרקסה אף שבמשך תקופה מאוד ארוכה נטלתי אותו במינון מאוד נמוך? כלומר, האם גם במינון נמוך הוא משפיע על מלטונין או משהו שקשור לכך?
ואם כן, האם זה הגיוני שמספר חודשים רב אחר ההפסקה תופיע תופעת הפרעת השינה?
ושאלה שניה: יכול להיות שהקשר הוא בכלל למזרן שאני ישן עליו שהוא די ישן...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/05/2009קשה לי להניח שמספר חודשים אחרי הפסקת תרופה מופיעה "תופעת לוואי". אולי נכון יותר לומר שהשפעתה המיטיבה של Zyprexa מבחינת השינה נפסקה?!
איכות המזרן - אולי.
אני מציעה שתתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי הפרעת השינה. קשיי הירדמות, יקיצות ליליות וקושי להירדם שנית מאפיינים מצבים של מתח, חרדה, דכאון וכד'.
ד"ר דליה שכטר עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)