הפרעת שינה שהחלה לאחרונה(כ-5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת שינה שהחלה לאחרונה(כ-5 חודשים
    נמרוד
    23/05/2009

שלום,

מזה כחמישה חודשים אני סובל מהפרעת שינה. לוקח מעט יותר זמן מהרגיל להירדם (כ-45 דקות)
    מתעורר לאחר 3-4-5 שעות שינה, ואז לוקח לי עוד שעה-שעה וחצי להירדם לעוד 2-3 שעות.

השינה לא רצופה כלל וגם שעות השינה סה"כ מעטות.

מעולם לא היה לי כזה דבר. תמיד שינה רצופה ומספקת... זה מאוד מתסכל.

אבל אולי יש רקע לכך: אני נוטל כדור FAVOXIL במינון הנמוך מזה 7 שנים. בנוסף היא משולב ב-ZYPREXA- בהתחלה מינון של 5 מ"ג, לאחר כשנה וחצי הפחתתי לחצי מזה, לאחר יותר מארבע שנים לרבע מ 5 מ"ג. ולפני שנה הפסקתי נטילת כדור זה. אציין דבר חשוב מאוד. כל ההפחתתות והפסקת הנטילה של הכדור נעשו בפיקוח ובליווי פסיכיאטרי.
    הכדור הראשון אני עדיין נוטל כרגיל.

האם יכול להיות קשר להפסקת הזיפרקסה אף שבמשך תקופה מאוד ארוכה נטלתי אותו במינון מאוד נמוך? כלומר, האם גם במינון נמוך הוא משפיע על מלטונין או משהו שקשור לכך?
    ואם כן, האם זה הגיוני שמספר חודשים רב אחר ההפסקה תופיע תופעת הפרעת השינה?

ושאלה שניה: יכול להיות שהקשר הוא בכלל למזרן שאני ישן עליו שהוא די ישן...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    24/05/2009

קשה לי להניח שמספר חודשים אחרי הפסקת תרופה מופיעה "תופעת לוואי". אולי נכון יותר לומר שהשפעתה המיטיבה של Zyprexa מבחינת השינה נפסקה?!
    איכות המזרן - אולי.
    אני מציעה שתתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי הפרעת השינה. קשיי הירדמות, יקיצות ליליות וקושי להירדם שנית מאפיינים מצבים של מתח, חרדה, דכאון וכד'.

ד"ר דליה שכטר עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו