ערבוב של חלום ומציאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערבוב של חלום ומציאות
    רות
    20/08/2007

היי,
    יש לי בעיה שקיימת כבר די הרבה שנים ולא טיפלתי בה כי היא באה והולכת אבל עכשיו זה קורה לי כבר משהו כמו שבועיים וזה מתיש אותי. כשאני צריכה להתמודד עם שינוי או מצב חדש בחיים או עם גורם מלחיץ, המציאות והחלום מתערבבים לי, אני מתחילה לחלום עליו ואז מתעוררת למין חצי שינה שאני לא יכולה לזוז בה ואני ממש רואה את הדמויות מסתובבות לי בחדר. עכשיו למשל התחלתי תפקיד מאוד אחראי שאני נמצאת בו במגע עם הרבה לקוחות ובלילה כשאני מתעוררת מחלום על העבודה אני רואה אותם הולכים בחדר שלי, מדברים אלי ומרגישה בושה על זה שאני במיטה. אני יודעת שזה לא מציאותי אז אני מנסה לקום אבל אני לא יכולה לזוז, כל מה שאני יכולה לעשות זה להמשיך להיות עם עיניים פתוחות ולהסתכל עליהם ולהרגיש מוטרדת מאוד.
    מה זה יכול להיות ומה אפשר לעשות כדי שזה יפסיק?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערבוב של חלום ומציאות

הוספת תגובה

• חלום ועירות

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    20/08/2007

התופעה שאת מתארת הינה חלום מאוד חי ויקיצה מהחלום אך לא לחלוטין: את נשארת עם שיתוק שינה והזיות היפנגוגיות (ההזיה שיש אנשים בחדר). בזמן החלום הגוף שלנו משותק וזה נורמלי ותקין. בשל סיבה לא ברורה לעיתים המוח מתעורר מהחלום אך השיתוק נמשך לעוד מס' שניות או דקה-שתיים. לעיתים לשיתוק נילוות הזיות. התופעות הללו, ובייחוד של שיתוק שינה, אינן מאוד נדירות, ונוטות להופיע בתדירות גבוהה במיוחד במצב של חסך שינה. התופעות שתארת שכיחות גם במחלת הנרקולפסיה, שהביטוי העיקרי שלה הוא הירדמויות במשך היום למרות שינה מספקת!
    האם את ישנה מספיק? (רוב האנשים זקוקים ל-7 - 8 שעות בלילה) האם את נוטלת תרופות כלשהן? (בייחוד SSRI כמו סרוקסאט, פרוזאק ודומיהם)

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו