תופעה מפחידה - דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מפחידה - דחוף
    אורן
    03/06/2009

התעוררתי לא מזמן בחמש וחצי בבוקר לעבודה לאחר מספר ימים מועטי שינה (4 שעות בלילה), וכאשר ניסיתי לקום מהמיטה רגליי לא סחבו אותי כמה שניות, פשוט לא הצלחתי להתרומם, התחושה היתה כאילו הן רדומות או משהו כזה. לאחר כמה שניות הכל חזר לקדמותו.
    שאלתי היא האם יכול להיווצר מצב הדומה לשיתוק שינה (אשר ידוע לי שבו כל הגוף משותק עקב התעוררות חלקית של המוח) שבו הרגליים עדיין לא התעוררו והגוף נמצא במאין "שוק" של שינה?
    יש לציין כי אני בן 30 ולא חוויתי חוויה דומה מעולם, ובנוסף יש להוסיף כי רמת השינה שלי בעת ההתעוררות הייתה עמוקה להחריד, עד כי התעוררתי בבהלה רק לאחר שלוש דקות לערך של צלצול שעון מחריש אוזניים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מפחידה - דחוף

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    04/06/2009

"שיתוק שינה" עשוי להיות חלקי, כלומר רק בחלק משרירי הגוף, וייתכן מאוד שזה מה שחווית. ואכן יש קשר בין אירועים של חסך שינה ושיתוק שינה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו