שימוש בסירקדין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בסירקדין
    אלה
    15/06/2009

אני בת חמישים ושתים וסובלת מתופעות גיל המעבר שמתבטאות אצלי בעיקר בהתעוררויות רבות בלילה תוך הזעות. מאחר ומסיבות משפחתיות אינני יכולה לקחת הורמונים קבלתי מרופא המשפחה סירקדין כדי לשפר את איכות השינה. הלילה השתמשתי בו לראשונה והתופעות שחוויתי, על אף שקראתי שכמעט ואין לו תופעות לוואי היו משונות. כן התעוררתי הרבה פעמים, אבל נרדמתי במהירות חזרה. חלמתי המון חלומות קטנים או אפילו היו לי מראות שונים שבאו והלכו.
    אולי לקחתי את הכדור מאוחר מדי, בסביבות אחת עשרה בלילה, כי הרגשתי שרק לפנות בוקר השינה מתחילה להיות יותר טובה.
    האם תופעות אלה מוכרות? האם יש כאן עניין של להתרגל לכדור?אני לא מתכוונת לקחת אותו כל לילה אלא רק במקרים שאני צריכה להיות ערנית מאד למחרת, ושילמתי עליו כמובן הרבה כסף.
    עוד ראוי לציון שאני ערנית לגמרי הבוקר ולא עייפה, על אף כל מה שחוויתי בלילה שמבחינתי היה לילה לא שקט, אחר מהקודמים לו, אבל לגמרי לא שקט.
    בתודה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בסירקדין

הוספת תגובה

• הטיפול בתופעות גיל מעבר

ד''ר מיכל לוסטיג
    16/06/2009

ראשית, לא ל,איני מכירה תופעת לוואי שכזו בטיפול על ידי צירקאדין. עם זאת קשר הזמנים בין התופעה ללקיחת התרופה מעורר אכן סימן שאלה.
    אך עלי לאמר כי כיום הטיפול המומלץ גם על ידי גניקולוגים לתופעות גיל מעבר בעיקר נדודי שינה, וגלי חום ובעיקר לכאלה שאינן לוקחות טיפול הורמונלי חלופי הנו תרופות ממשפחת הssri: תרופות שבמהותן הן נוגדות חרדה אך הוכח גם אפקט דוחה גלי חום. בינהן הידועה הינה הציפראלקס.

בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו