בעיות שינה והטיפול של הצבא בזה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה והטיפול של הצבא בזה.
    חגי
    16/06/2009

שלום שמי חגי, עוד מעט אני בן 20, כרגע משרת בצה"ל.

מאז ומתמיד, הייתה אצלי בעיות הרדמות שינה ועייפות, אך לפני שהייתי בצבא, זה לא כזה הפריע לי, הייתי משלים שעות כשאני יוכל, והייתי ישן תמיד בחדר חשוך קריר ושקט.

לאחר שהתגייסתי לצה"ל, הגעתי למצבים של שבוע + בלי שינה כמו שצריך.
    והבעיות שינה לאט לאט יותר ויותר החמירו, ועכשיו זה גם הגיע למצב שגם כשאני מגיע הביתה, וישן במקום קריר וחשוך, אני לא ישן תמיד טוב. ויותר מזה, 3-4 ימים בשבוע, אני בקושי מצליח לתפקד ולא מצליח להכנס לפוקוס בכלום.

רק לאחר שנה של שירות, סוף סוף הצלחתי לקבל תור למרפאות שינה, ועשיתי בדיקות במעבדת שינה.
    שם מצאו כי יש לי אינדקס יקיצות גבוה, וזמן שנת REM נמוך.
    והרופאה המטפלת המליצה על טיפול קוגנטיבי שיוכל לפתור את זה, מכוון שזה כנראה בעיה פסיכולוגית.

אז חזרתי לצבא, והתחלתי טיפול פסיכולוגי אצל הקבנית אצלנו, והיא אמרה שאין לי הפרעות פסיכולוגיות, ושהכל בסדר אצלי.

המשכתי לבקש שיטפלו בזה, והאחראי רפואה אצלנו מתעקש שאין מה לעשות, אז אמרתי שאם לא יוכלים לטפל, לפחות שיקלו עלי בשרות, וגם זה לא רוצים לעשות (כרגע אני משרת כל יום מ9 בבוקר עד 7 בערב ולפעמים יותר)
    היום אחרי בערך 3-4 חודשים מאז הבדיקה, שאני (והמפקדים שלי שתומכים בי) כל הזמן מנדנדים לו שמשהו צריך להעשות, הוא נתן לי מרשם לבונדרמין ל 10 יום, ואמר שזה יפתור לי את כל הבעיות.

קשה לי מאוד להאמין שהוא צודק, ומהסיבה הזאת אני רוצה חוות דעת של מומחה.
    חשוב לציין שאני יותר מהכל רוצה לפתור את הבעיה ולא לדחות אותה.
    מלבד זאת הבנתי שכדורי שינה ממכרים, ומכניסים לדיכאון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אה, שחכתי לציין

חגי
    16/06/2009

שבדרכלל לוקח לי המון זמן להרדם(בזמן הבדיקה שהייתה זה לא לקח הרבה), ושאני נירדם אז אני מתעורר מכל דבר.. (אפילו האור של הפלאפון)

ובזמן שהייתי מאושפז בבית-חולים (זיהום פנימי) קיבלתי את הבונדרמין הזה (למשך 4 ימים) אחרי יום וקצת שראו שאני לא ישן, ואכן ישנתי טוב ועמוק
    אבל עדיין הייתי מתעורר כל הזמן (זה שישן לידי קם לשירותים, האחות נכנסה לחדר, וכו')

אני חושב שהמידע הזה יוכל לעזור לכם לתת לי תשובה, ולכן הוספתי אותו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    16/06/2009

מה שתארת אומר שיש לך שינה קלה וזה דבר שלא ניתן לשנות. הפתרון היחיד הוא סביבת שינה מאוד שקטה ונטולת גירויים (אטמי אזניים, כיבוי פלאפון, חושך מוחלט. זה קשה בצבא).
    מה שציטטת מתשובת הבדיקה שעברת אינו אומר לי הרבה. חשוב יותר לשמוע היטב את כל הפרטים של הפרעת השינה, רקע, הרגלי שינה וכו'. אני מציעה ייעוץ פרטני נוסף במכון שינה.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

חגי
    17/06/2009

אשמח בכל זאת לשמוע גם תגובה של ד"א מיכל לוסטיג מכוון שהיא טיפלה בי במקור.
    ואני ינסה להשיג הפניה בחזרה למכון שינה שלכם כמה שיותר מהר.

ולא קיבלתי תשובה לגבי הכדורי שינה, לקחת או לא כדי ?
    מה גם שמסתבר שאין להם אצלנו בונדורמין, והוא שינה לי את המרשם היום לזודורם (בלי להסתכל על התיק הרפואי שלי), ובנייר המצורף רשום שיש בעיה בשימוש בכדור הזה עם אסטמה (ואני אסמטי)
    ואני דווקא מנסה לשמור כמה שיותר על שינה סדירה (בין 10:30-11:00 ל 7 בבוקר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה השניה שלי..

חגי
    19/06/2009

(התוכן של התודה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה

חגי
    22/06/2009

התחלתי לקחת אותם.. על פי המלצת הרופא ראשי אצלנו..
    וזה יותר מתשתש אותי מאשר אני בקושי ישן..

באמת זה הפיתרון..? אין משהו אחר שאפשר לעשות בנידון..
    קיבלתי הפניה אליכם בחזרה למכון..
    רק שהבעיה כלכך מפריעה לי ביום-יום שדי קשה לי לחכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו