מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהrofe17/06/2009
שלום , אני רופא משפחה ורציתי לשאול שאלה שקשורה דווקא באישתי :
כבר חודשים ארוכים היא משתגעת מתופעה מוזרה של קשיי הרדמות , היא כל הזמן חייבת להזיז את הרגליים אך לא בקטע של RLS אלא עקב תחושה שהחום של הסדין מפריע לה והיא חייבת להניח את הרגל על מקום קריר יותר . זה היה לה גם באביב וגם בחורף בימים קרים יותר מאשר כיום .
בעיה נוספת - לפעמים היא נרדמת די מהר אך מהר מתעוררת ואז לא מסוגלת להרדם שעות .
מבחינת היגיינת שינה אין שום בעיה , אין קפאין , אין עישון , אין אלכוהול , אין רעשים , אין מחלות נלוות, מעבדה תקינה כולל ברזל , אין תרופות , אין ANX \ DEP וכ''ד .
היא ממש סובלת ומשגעת גם אותי (מסאג'ים וכו' שלפעמים כן עוזרות לה להרדם יותר בקלות) .
האם הסיפור נשמע לכם אקוויולנטי לתסמונת רגליים לא שקטות ?
מה זה יכול להיות?
האם יש סיבה למעבדת שינה (ברור לכם שאין מצב שהק''ח כללית תאשר לה בסיפור קליני שכזה...) ?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופא
ד''ר מיכל לוסטיג18/06/2009לא ציינת פרטים נוספים על אשתך
אך האם יכול להיות שאנו מדברים על תסמיני גיל מעבר?:קשיי הרדמות, גלי חום וכו?
ואגב חרדה לעיתים ביטוייה היחיד הוא בנדודי השינה.
וכן, אני חולקת עליך ואיני שוללת את האפשרות כי מדובר בrls באבחנה מבדלת ואולי אליהם מצטרף גם plms המהווה סיבה (נוספת) להתעוררויות.
ההמשך בידך
או יותר נכון בידיכם
(:
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
rofe19/06/2009תודה רבה על התשובה ,
שכחתי ,באמת, לציין את גילה (40) כך שגיל מעבר לא נראה לי (ווסת סדירה ) .
לגבי חרדה גם לא חד משמעי .
נשאר רק אופציה של RLS או PLMS , האם יש הכרח במעבדת שינה (הרי הבעיה שלה היא בעצם בערנות או זמן קצר של שינה קצרה והתעוררות ואז לא נרדמת שעות - הא םמעבדת שינה יכולה לתרום כאן?) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)