עייפות במשך היום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות במשך היום
    ערן
    29/06/2009

לרופאה המשיבה,
    שלום רב,

אשמח מאד לקבל את חוות דעתך המקצועית בעניין הבא.

אני בן 20, סטודנט, ללא בעיות רפואיות מיוחדות ולא נוטל תרופות באופן קבוע למעט Concerta 54mg לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. BMI = 25.

הבעיה -
    אני חש עייפות ותשישות במשך היום, אשר מקשות עליי מאד בלימודיי.
    אני מקפיד לישון 7-8 שעות בלילה וכן מקפיד על תזונה בריאה. עד עתה, לא הקפדתי על פעילות גופנית סדירה, אך כחלק משגרת יומי אני מרבה בהליכה מהירה (לצורך הגעה למקומות וכדו').
    כמו כן, תוצאות בדיקות הדם שערכתי היו תקינות (בדיקות כימיה של הדם, המטולוגיה, שומנים בדם, תפקודי בלוטת התריס ו-B12) (תוצאותיהן של כמה בדיקות היו תקינות אך גבוליות).
    קיימת אצלי רמה מעט גבוהה של מתח וחרדה, אך אני מתקשה לתלות בה את הסיבה לעייפות.

לגבי שינה -
    לא תמיד אני נרדם בקלות, אך לאחר יום מעייף, לרוב נדרשת לי כשעה להירדם. אינני מתעורר בלילה ולא סובל מסיוטים (אם כי מרבה לחלום), ומתקשה להתעורר בבוקר - אפילו ישנתי 7-8 שעות. כשעה-שעתיים לאחר היקיצה, אני חש בעייפות רבה ובמעין תשישות, שפשוט אינן מאפשרות לי 'לשבת וללמוד' כפי שתכננתי. יש לציין, שאינני נרדם בפתאומיות במהלך היום (תוך כדי נהיגה או פעולה אחרת), אלא ניגש למיטה מיוזמתי בכוונה לתפוס תנומה בת שעה לערך, וגם לאחריה - העייפות אינה חולפת.

אני די מיואש מתחושת העייפות התמידית, כיוון שאינני מצליח למצוא את הגורם לה והדבר פוגע מאד בלימודיי ובתפקודי היום-יומי.

אשמח לדעת,
    ממה יכולה לנבוע תחושת העייפות המתמדת שהזכרתי? האם יש בדיקות רפואיות נוספות שעליי לעבור? האם תמליצי לי לבצע בדיקת שינה?

תודה מיוחדת על עזרתך,
    ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות במשך היום

הוספת תגובה

• האם אתה סטודנט לרפואה? (((:

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/06/2009

פשוט האינפורמציה שאתה מוסר היא מלאה, קוהורנטית, והולכת על פי סדר הגיון רפואי..... אולי פשוט אתה קורא שקדן את הפורום.
    ובכל מקרה
    למרות הקונצרטה אתה ושעות שינה מספקות אתה חש עייפות?????
    זה מוזר.
    לא ברור לי האם העייפות מגיעה עם ישנוניות במהלך היום, מה התחושה שאתה חש כשאתה אומר עייפות.

ובעצם כדאי שתפנה לשיחה אישית עם רופא שינה לבירור הנקודות הנל וכן, יתכן שלאחר מכן תדרש בדיקת שינה ואף מארכת (בדיקת לילה ויום)

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ערן
    29/06/2009

תודה על המחמאה :-)
    אכן, אני סטודנט לרפואת חירום...

לשאלתך, אני מתכוון לתחושת תשישות, חוסר-אנרגיה ו"כבדות" של העיניים - ממש כמו שמרגישים באופן טבעי בסוף היום, לאחר יום מפרך של עבודה.

כיצד ניתן לפנות לרופא שינה? האם נדרשת הפנייה של רופא המשפחה?
    (קופ"ח 'כללית')

תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן הגיע הזמן לבדיקת שינה (:

ד''ר מיכל לוסטיג
    30/06/2009

נדרשת הפניה איני בטוחה אם קופת חולים כללית דורשת הפניה רק דרך רופא אאג או שגם רופא משפחה יספק אותה (: תצטרך לברר).אגב שיחת רופא בבית חולים עולה באופן פרטי 106 שח!!! אבל לדעתי מגיעה לך בהחלט גם בדיקה אבל איזה מהבדיקות -זה כבר ב"שיחת רופא" ((:

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו