פרוביג'ל כטיפול לסובלים מדומי נשימ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוביג'ל כטיפול לסובלים מדומי נשימ
    קימי
    07/07/2009

לדר' שכטר עמית שלום רב
    אני סובלת מישנוניות כרונית המתבטאת בעייפות ברוב שעות היום, קושי לשמור על עירנות גם לאחר שינה ארוכה בלילה. במשך היום אינני מנמנמת אבל בהחלט נכנסת מספר פעמים למיטה לנוח. לרוב מתקשה להתרכז, פזורת דעת שוכחת דברים, ואף הזיכרון די נחלש.
    בבדיקת במעבדת שינה אובחנתי בסובלת מתסמונת דומי נשימה sleep apnea + hypopnea .
    כששקלתי 76 ק"ג דרגת החומרה הייתה קלה
    כשקקלתי 83 דרגת החומרה היתה בינונית
    אבל ההגדרות הללו דרגת חומרה קלה או בינונית אינן מקפות את העייפות, התשישות, והמצוקה הפיזית שאני חיה בה שנים רבות
    כמו כן מתקשה להירדם בלילה ולהתעורר בבוקר מאז היותי ילדה.
    מאובחנת גם כחולת פיברומיאלגיה אם כי לדעתי הכאבים שאני חשה בשרירים ובגידים נובעים ממחסור באספקת חמצן לרקמות.
    אני חושבת כך כי אצלי לרוב יש יחס ישר בין איכות השינה לכאבים הללו , אם כי גם מאמץ מחריף את הכאבים.
    רציתי לדעת אם התרופה פרוביג'יל (PROVIGIL), יכולה לעזור במקרה שלי ,
    האם היא תפחית גם את התשישות ואת חוסר הריכוז ?
    מה הסיכונים שבנטילת תרופה זו?
    האם עדיף לנסות אותה במקום ריטלין שהנוירולוג שלי הציע?
    (אגב הציע את הריטלין לתקופת ניסיון לפני שנעשה אבחון בנושא חוסר קשב וריכוז)
    אודה לך מאד על תשובה מפורטת ככל האפשר
    ואשרויות אחרות גם
    ניסיון לטפל בבעית הנשימה בשינה ע"י C-PAP לא הצליח עקב חוסר הסתגלות שלי למכשיר
    בתודה
    קימי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    07/07/2009

אם כבר נעשתה אבחנה של הפסקות נשימה בדרגה בינונית יש לטפל בה בראש וראשונה! ולא רק בשל איכות השינה הלא טובה וההשפעה במשך היום אלא גם בשל ההשפעות הרפואיות הנרחבות של הפרעת שינה זו. אינני יודעת איזה ניסיונות עם CPAP עשית, כמה מסיכות ניסית ואילו מכשירים ניסית. יש מגוון גדול! ואם לא CPAP הרי שיש לנסות הפחתה במשקל ולעיתים ניתן לשקול גם ניתוח.
    הטיפול בפרוויג'יל הוא טיפול סימפטומטי ולא טיפול בהפרעה היסודית.
    את מציינת גם קשיי הירדמות וקשיי יקיצה. האם נעשתה אבחנה של הפרעה בשעון הביולוגי? ניסיון טיפולי כלשהו?
    האם אובחנת / טופלת אצלנו?
    נשמח לתת ייעוץ פרטני במכון.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו