עייפות יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות יתר
    ענת
    19/07/2009

שלום רב,
    אני סובלת מבעיות שנה כבר זמן רב, אך רק לאחרונה הבנתי עד כמה הדבר חריג. אינני יכולה לישון פחות מ-12-14 שעות ביום (בדרך כלל יום ולא לילה), ואף בפעמים שבהן הקצבתי לעצמי זמן "סביר" לישון - דהיינו שמתי שעון מעורר לעוד שמונה, או אפילו תשע או עשר שעות (אני יודעת היטב שאין טעם לנסות פחות זמן מזה) הסתובבתי עייפה ולא מרוכזת כל היום. ימים של 8-10 שעות שינה מחייבים שנת צהריים או ערב נוספת.
    נוסף על כך, אני מוצאת שאני מוותרת על כל דבר אחר על מנת להמשיך לישון, גם כאשר הדבר חשוב לי מאוד : אינני מגיעה למבחנים באוניברסיטה אם הם מתקיימים בשעה מוקדמת (9:00), פעמים רבות איחרתי להגיע לצבא ונאלצתי להמציא תירוצים לכך, ואף לעבודה אינני מצליחה לקום. הדבר מפריע לי מאוד ואני מרגישה שאיני פרודוקטיבית, איני מספיקה לעשות יותר מדבר אחד ביום (למשל גם ללכת לרופא וגם לעשות קניות), ואני נאלצת לתרץ ולחפות על על סדר היום שלי, דבר שמתסכל אותי מאוד ואני לא שלמה איתו.
    אציין שבצבא הייתה תקופה אחת של כשמונה חודשים שבה הסתדרתי עם 5 שעות שינה בלילה ולאחר מכן כחודש שבו ישנתי שעתיים בלילה והייתי בסדר יחסית.

השאלה הגדולה היא האם יש צורך בבדיקה או אם אני "סתם עצלנית". בכל מקרה אשמח מאוד לקבל עזרה שתחזיר אותי למסלול. כמו כן אשמח לקבל מידע על מעבדות שינה - כיצד ניתן להזמין תור? כמה זה עולה? האם כדאי להיבדק בזמן תקופת מבחנים?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות יתר

הוספת תגובה

• עייפות יתר וצורך בשעות שינה מרובות

ד''ר מיכל לוסטיג
    20/07/2009

עלולים לנבוע או כתוצאה משינה לא מספקת בשל הפרעות שינה במהלכה, או משום ישנוניות יתר פתולוגית ראשונית או בשל חסרים מטבוליים ,תזונתיים או הורמונלים המביאים לעייפות בעיקר .
    כן זה בהחלט מצדיק בדיקה במעבדת שינה ובהתאם לתוצאות הטיפול.

בהצלחה
    ד:"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו