מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות יתרענת19/07/2009
שלום רב,
אני סובלת מבעיות שנה כבר זמן רב, אך רק לאחרונה הבנתי עד כמה הדבר חריג. אינני יכולה לישון פחות מ-12-14 שעות ביום (בדרך כלל יום ולא לילה), ואף בפעמים שבהן הקצבתי לעצמי זמן "סביר" לישון - דהיינו שמתי שעון מעורר לעוד שמונה, או אפילו תשע או עשר שעות (אני יודעת היטב שאין טעם לנסות פחות זמן מזה) הסתובבתי עייפה ולא מרוכזת כל היום. ימים של 8-10 שעות שינה מחייבים שנת צהריים או ערב נוספת.
נוסף על כך, אני מוצאת שאני מוותרת על כל דבר אחר על מנת להמשיך לישון, גם כאשר הדבר חשוב לי מאוד : אינני מגיעה למבחנים באוניברסיטה אם הם מתקיימים בשעה מוקדמת (9:00), פעמים רבות איחרתי להגיע לצבא ונאלצתי להמציא תירוצים לכך, ואף לעבודה אינני מצליחה לקום. הדבר מפריע לי מאוד ואני מרגישה שאיני פרודוקטיבית, איני מספיקה לעשות יותר מדבר אחד ביום (למשל גם ללכת לרופא וגם לעשות קניות), ואני נאלצת לתרץ ולחפות על על סדר היום שלי, דבר שמתסכל אותי מאוד ואני לא שלמה איתו.
אציין שבצבא הייתה תקופה אחת של כשמונה חודשים שבה הסתדרתי עם 5 שעות שינה בלילה ולאחר מכן כחודש שבו ישנתי שעתיים בלילה והייתי בסדר יחסית.
השאלה הגדולה היא האם יש צורך בבדיקה או אם אני "סתם עצלנית". בכל מקרה אשמח מאוד לקבל עזרה שתחזיר אותי למסלול. כמו כן אשמח לקבל מידע על מעבדות שינה - כיצד ניתן להזמין תור? כמה זה עולה? האם כדאי להיבדק בזמן תקופת מבחנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות יתר וצורך בשעות שינה מרובות
ד''ר מיכל לוסטיג20/07/2009עלולים לנבוע או כתוצאה משינה לא מספקת בשל הפרעות שינה במהלכה, או משום ישנוניות יתר פתולוגית ראשונית או בשל חסרים מטבוליים ,תזונתיים או הורמונלים המביאים לעייפות בעיקר .
כן זה בהחלט מצדיק בדיקה במעבדת שינה ובהתאם לתוצאות הטיפול.
בהצלחה
ד:"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)