בעלי לא ישן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלי לא ישן
    לונה
    19/07/2009

זקוקה לחוות דעתכם והמלצתכם:

בעלי גם עובד וגם לומד. לפעמים הוא חוזר הביתה לאחר שעות הלימודים, בעשר וחצי בלילה, ונשאר ער מול המחשב או הטלויזיה עד השעות המוקדמות של הבוקר. אני שומעת אותו נכנס למיטה רק בסביבות השעה 4 בבוקר. לפעמים חמש בבוקר. הוא קם כל יום בשבע בבוקר כדי להגיע לעבודה. בימי שבת הוא ישן בצהריים 4-5 שעות ואז הולך לישון מאוד מאוד מאוחר. לאחר מכן במשך היום הוא בקושי מתפקד. הוא עייף, הוא לא מדבר הרבה, חלש. עצבני לפעמים בלי סיבה מיוחדת. כל דבר קטן שצריך לעשות בבית מרגיש אצלו כמטלה קשה ומעצבנת. שלא תבינו לא נכון - הוא זה שרוחץ כלים בבית. בגלל ההריון הוא עוזר לי יותר מבד"כ: הוא מנקה את הבית בימי שישי כמעט לבד. הוא עושה קניות הרבה פעמים לבד.
    הוא כל כך עייף במשך היום שלפעמים הוא נרדם מול המחשב ומתקשה להתעורר אפילו כשאני עומדת מולו וקוראת בשם שלו. כמה פעמים הוא נרדם אפילו בשירותים!!! הוא ישן בערך שעתיים וחצי ביממה.
    בגלל שהוא עייף הוא לא אוהב לצאת לשום מקום.
    דיברתי איתו על זה הרבה פעמים. בכל הפעמים הוא הבין והתנצל. תמיד הוא הבטיח שזה ישתנה. ניסינו לשים גבולות - הוא הבטיח שילך לישון מקסימום בשעה 1:30 בלילה. זה לא עובד.
    איך אני אמורה להתנהג כשהוא נכנס לשירותים ולא יוצא במשך שעתיים ופתאום אני שומעת בום ורואה שהוא יוצא כולו רדום ושכנראה קיבל מכה בראש? בבקשה ייעצו לי מה לעשות. איך אני אמורה להתנהג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי לא ישן

הוספת תגובה

• האם הפרעה בשעון הביולוגי

ד''ר מיכל לוסטיג
    20/07/2009

או כשל בדיבור הבין אישי? או ,בעצם נדודי שינה?

אלה הן האבחנות המבדלות שעל הפרק.

עשי ראשית את החושבים עם עצמך, ואם תעני לעצמך בשלילה על האפשרות השניה, הרי שאז מדובר באבחנה מבדלת שבין נדודי שינה על רקע מתח כלשהו לבין הפרעה בתזמון השינה.

לאבחנה בין שני אלו כדאי להתייעץ אישית עם רופא שינה

בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו