מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהאריה21/07/2009
שלום רב,
בן 44, בריא בדרך כלל. בשנה האחרונה בעיות ברונכיט.מטופל במשאף מסוג qvar . לפני מספר שבועות החלו כאבים בחזה שאובחנו כצרבת. מטופל באומפרדקס עד גמר התרופה (הצרבות די נעלמו). נשוי עם ילדים.
לפני כ-3 שבועות החלו בעיות הרדמות.הבעיות החלו בגלל שהיה לי חם בלילה. בתחילה, הבעיות היו אחת למספר ימים, ולא יחסתי להן משמעות מיוחדת. באחד המקרים,כאשר היו יומיים רצופים ללא שינה (הרדמות בשעה שלוש לפנות בוקר), פניתי לרופא המשפחה שרשם לי כדורי שינה מסוג סטילנוקס. התרופה הרדימה אותי, אך היו לה תופעות לוואי נוראיות (עייפות קבועה), ולכן זרקתי אותה לאשפה. מאז ביקורי אצל הרופא המצב החמיר משמעותית ואינני ישן בלילה יותר ל-4 שעות. אני עייף, התפקוד שלי בעבודה ירד, התיאבון כבר לא משהו. כל היום אני חושב על זה ופוחד מהלילה הבא. מעין נבואה שמגשימה עצמה לא לישון.
עלי לציין שבסופי שבוע אני ישן סביר בהחלט. בבקרים,כאשר לילה קודם לא ישנתי, אני משלים שעות, וגם שם אין לי בעיה להרדם.
לעיתים, אני אף משלים שעות שינה לאחר העבודה.
יש לי תחושה שאם "אשים מאחורי" את העניין הזה, אשוב לישון כמו פעם. העניין הוא שאינני מסוגל להביא את עצמי להפסיק לחשוב על הבעיה.
נתון אחרון שכדאי לציין: עברתי לדירה חדשה לפני כ-9 חודשים, עם משכנתא כבדה. עניין שמטריד אותי מאוד,למרות שאין קושי בהחזרים החודשיים. הפרנסה בשלב הזה בסדר.
אינני מעוניין בטיפול תרופתי. אני רק רוצה לישון.
אנא עזרתך.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/07/2009נשמע שיש לך נדודי שינה פסיכופיזיולוגיים, כלומר הכל החל עם גורם ספציפי ובהמשך כבר נוצרה התנייה שלילה ושינה "לא הולכים ביחד", ובנוסף גם טרדות כלכליות.
לדעתי, כדי לחזור לישון טוב, יש צורך בטיפול תרופתי לטווח קצר (ולא הייתי בוחרת דווקא סטילנוקס) משולב בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)