מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת
    מעיין
    24/07/2009

היי קוראים לי מעיין ואני בת 16, יש לי הפרעות שינה ממש איומות אני מתעוררת כל לילה לפחות 6 פעמים וישנה בקושי 4 שעות וביום אני עייפה וחלשה ולא מסוגלת לתפקד, וגם ביום אני לא נרדמת.
    נידמה לי שחשוב לציין שאני עוברת המון המון דברים שאפילו אנשים מבוגרים לא מתמודדים איתם ואצלי בעיות קשות כבר הפכו להיות חלק שגרתי בחיים מאז גיל 12. בחודש האחרון בעיות השינה שלי התחזקו ובמשך חצי השנה האחרונה הרופאים חושדים שיש לי טרשת נפוצה אבל הם לא היו בטוחים ולפני מספר ימים הגיעו התוצאות של אמ אר אי שעשיתי והרופא אמר שיש סימנים אבל שאני אצטרך לעבור גם בדיקה נוירולוגית וזה נורא מטריד ומפחיד אותי, האם יכול להיות שחוסר השינה נובע מדאגות ומפחדים? אם כן, מה אפשר לעשות. ועוד דבר, בחופש הגדול לפני שנה עברתי תאונה מאוד קשה והיה לי מוות קליני..סיפור ארוך. ובמשך 8 חודשים היה לי פוסט טראומה, וזה כבר עבר אבל לעיתים אני עוד מתעוררת באמצע הלילה בצרחות איימים ולוקח לכולם רבע שעה להרגיע אותי ואחר כך אני לא זוכרת כלום מהצרחות אבל אני זוכרת שחלמתי על התאונה. האם יש לכך פיתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    29/07/2009

דאגות, חרדות וטראומה נפשית ופיזית הם בין הגורמים השכיחים לנדודי שינה ולסיוטי לילה כמו שאת מתארת.
    עלייך לפנות לטיפול פסיכולוגי / פסיכיאטרי.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו