בעיות שינה לאחר הפסקת עישון ס. קלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה לאחר הפסקת עישון ס. קלים
    דייב
    30/08/2007

שלום ד"ר שכטר-עמיר/ד"ר לוסטיג,
    אני בן 25, ולפני למעלה מחודש הפסקתי צריכה כמעט יומיומית של סמים קלים (בתקופות האחרונות - בעיקר חשיש, אבל גם היו תקופות של "גראס", בעיקרון... - מה שהיה בנמצא). הפסקתי גם לעשן סיגריות (אף פעם לא הייתי מעשן כבד של סיגריות... הסתפקתי ב3-5 ביום לכל היותר ביום ממוצע).

יחד עם הפסקת העישון, עשיתי מספר "מהפכים" נוספים בחיי, החל מתזונה נכונה יותר, וכלה בכושר ובחשיפה תכופה יותר לאוויר הצח ולשמש (תמיד הייתי "איש לילה").
    אני בהחלט מרגיש את אותות השינוי (לטובה)... וכחלק מהשינוי - גם מבחינת שינה.. אבל לצערי, מבחינת שינה לפחות - מדובר בשינוי שאני לא בטוח שאני רוצה בו.

אפתח בתיאור הרגלי השינה שלי בשנים האחרונות, ולאחריו אתאר המצב הנוכחי:
    כמו שציינתי, בכל שנותיי הבוגרות תמיד הייתי "איש לילה", כזה שנמשך להיות ער בלילה ולישון ביום. הייתי מסוגל גם ללכת לישון ב8-9-10 בבוקר אחרי "לילה לבן", ולהתעורר ב4-5 אחה"צ...
    כמובן שלא תמיד זה הסתדר עם ההכתבות של העולם שמסביב - מסגרת העבודה שבה עבדתי, למשל.
    ולכן, איכשהו.. אפילו בצבא, הצלחתי "להשתחל" לתוך מסגרות שאיפשרו לי "הסדרים" כאלו ואחרים - של להגיע בשעות הבוקר המאוחרות יותר (11-12), מה שאיפשר לי לקום גם ב10 בבוקר, ולא ב7 "כמו כולם", לפעמים אחרי 3-4 שעות שינה בלבד, ולצאת בערב "אחרי כולם" - סוג של פשרה מבחינתי.
    כמובן שזאת היתה פשרה שאינה הולמת בכלל, כי מצאתי את עצמי מתפקד שבועות רצופים ללא שינה איכותית... סוג של "זומבי"... רק בסופי שבוע הייתי "עושה השלמות".
    בתקופה האחרונה (מאז ינואר), עשיתי שינוי מהותי בחיי והפכתי לעצמאי - מה שאיפשר לי לנהל את השעות שלי ביתר גמישות (ולצערי, גם לעשן יותר סמים קלים), מה שאומר שנתתי ל"גוף שלי לנהל אותי", כשהייתי עייף - הלכתי לישון, ובד"כ אחרי לפחות 8 שעות שינה - להתעורר "ביקיצה טבעית" (תמיד שנאתי שעונים מעוררים).
    וככה היה, עד לאחרונה - לפני למעלה מחודש החלטתי לשנות את חיי ב180 מעלות.. מקצה לקצה, לעזוב את כל ה"גועל נפש" שהייתי מתעסק איתו (ותמיד ידעתי כמה הוא שלילי), ולהתחיל לחיות חיים בריאים ונכונים.
    וככה עשיתי, ב"בום". ישר התחלתי להשריש בעצמי הרגלים בריאים.

** (מפאת הגבלות הפורום - אמשיך את ההודעה בהודעה נוספת)... **

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ^^ המשך ההודעה

דייב
    30/08/2007

מבחינת שינה - זה המצב היום:
    התופעה הראשונה ששמתי לב אליה לאחר הפסקת עישון הסמים - חזרתי לחלום, וכמעט בכל "זמן שינה"! סוף סוף. ואיזה כיף זה. פשוט הבנתי כמה שהיה נדיר מבחינתי לחלום, וכמה כיף זה.
    אבל מה? השעות שינה שלי "השתגעו לגמרי". אני עדיין "איש לילה", אבל אני גם "איש יום" (סוף סוף! - ועל כך אני מודה).
    "אליה וקוץ בה"...
    אני כעת הולך לישון בערך ב5-6 בבוקר, לתוך שינה שאינה איכותית בכלל - אני "מתחיל" להתעורר כבר ב7 בבוקר, אחרי שעה/שעתיים של שינה, ומ-7 בבוקר חווה שינה שאינה רציפה (מתעורר כל הזמן, ו"מכריח" את עצמי לישון עוד...) - עד שאני כבר "לא יכול יותר לישון", וקם להתחיל את היום ב9-10.
    אני נורא שמח שאני סוף סוף מתחיל את היום בשעות שפויות, זה נותן ומעניק לי *הרבה*, והמפתיע הוא - שאני לא מתעורר עייף!, אני עירני לגמרי עד לשעות אחה"צ המאוחרות (17-18), בהן אני סוף סוף קורס לישון ו"להשלים את החוסר". השינה הזו היא כבר הרבה יותר רציפה ואיכותית, ונמשכת כ4 שעות.
    אני עוד לא ממש יודע אם המצב שבו אני כרגע הוא תקין רפואית, או אם הוא פוגע בי... מה שבטוח זה, שהשעות בהן אני לא ישן רצוף בשעות הבוקר - מאד מפריעות לי.
    האם זה תקין רפואית שהגוף "מחלק" לבד את השינה ל-2 מנות? (אחת בלילה, ואחת ביום)
    הייתי שמח הרבה יותר לדעת שכן, כי בזכות זה - סוף סוף אני נהנה משעות היום והשמש שתמיד פספסתי...
    מצד שני - השינה ה"לא איכותית" של הלילה מתבטאת ממש בסבל "מציק" בשעות הבוקר... שאם הוא היה נמנע - הייתי מרוצה הרבה יותר מהמצב הנוכחי, עד כמה שהוא "הזוי".

אשמח לשמוע את תגובתכן המלומדת בנידון,
    המון תודה מראש!

דייב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדייב

ד''ר מיכל לוסטיג
    30/08/2007

התשובה תהיה קצרה מהשאלה, ראה הוזהרת!
    ראשית ובמקום ראשון יתכן ומה שאתה מתאר אלה הן עדיין תופעות גמילה מסיגריות ו/או סמים. אלה מתבטאים בנדודי שינה, אי שקט , שינה קטועה וכו.
    יתכן גם כי בנוסף ישנה הפרעה בתזמון השינה, שמוסכה קודם לכן על ידי השמוש בסמים.
    תן לעצמך עוד כחודש להתאושש.במידה והתסמינים ימשיכו פנה לשיחת התייעצות במכון שינה

שנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר לוסטיג היקרה,

דייב
    30/08/2007

המון תודה על התגובה המהירה (מאד!) והקולעת.
    על אף שהיא קצרה - הרגעת אותי... ונטעת בי שקט נפשי להמשך הדרך.
    אקווה שהתופעות הללו יפסקו, ושאחזור למסלול חיים נכון ובריא, עם שינה תקינה.

ושוב, המון תודה, נתת לי "משהו להיאחז בו"!
    מקווה מאד שלא אצטרך טיפול בעוד כחודש... אתן לזה את הזמן.

דייב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתהיה שנה טובה!!

דר לוסטיג
    30/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו