מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינההילה02/09/2007
שלום רב.אני בן 28.הובחנתי לפני 10 שנים כסובל מהפרעה בתזמון שינה-עירות מסוג פאזת שינה דחויה.מאז אני נוטל באופן רצוף 5 מ"ג מלטונין ב 21:30 בערב.לפני כ-6 שנים הוסף לי ע"י פסיכיאטר 30 מ"ג רמרון ולראשונה מזה שנים ששנתי הפכה ליציבה ואיכותית וכן שפר לי מאוד את התחושה היומיומית.בשלב מסוים הועלה לי ל45 מ"ג .אך בשנתיים האחרונות חלה החמרה במצבי ונוספו חרדות עם תסמינים פיזיים והשינה ומצבי היומיומי התדרדרו ללא היכר ולכן בשנתיים האחרונות נטלתי גם נוגדי דיכאון וחרדה כגון:ציפרלקס,ריספרדל,סרוקסט,איקסל ונוזינן אך הושג שיפור רק בתסמינים הפיזיים אך ללא שיפור ניכר במצב רוחי וכן בעיות שינה מפעם לפעם.אציין שכל התקופה המשכתי גם בלקיחת רמרון 15-30 מ"ג.לאחרונה הושג שיפור ניכר במצבי בדרך קצת מוזרה.בעצת רופא משפחה הפסקתי לפני כחודש וחצי את נטילת הכדורים ונשארתי רק עם הרמרון בגלל שלמרות השיפור הניכר במצב רוחי ולמרות שנעשיתי פעיל מאוד ואופטימי ,השינה שלי עדיין לא טובה.לכן לאור המצב ברצוני לשאול מס' שאלות .קודם לגבי המלטונין:
1. איך אוכל לדעת אם המלטונין מועיל לי?כמו כן שמעתי שבמקרים מסויימים הוא אף עשוי לשבש את השינה.האם יש אמת בדבר וזה צריך להילקח בחשבון?
2.האם המינון וכן ושעת הלקיחה הם המומלצים לי,בהתחשב בכך שאני הולך לישון בסביבות 2 בלילה?
3.לנוכח ההיסטוריה ההפכפכה שלי עם הרמרון האם כדאי לי להעלות מינון נוסף בתרופה או שמא לשנות לתרופה בעלת מנגנון דומה(,אלטרולט,טרזודיל...? )שמיועדות לטיפול בדיכאון וחרדה אך גם מסייעות לשינה .איזו מהן יעילה יותר למצבי מבחינת הסדרת השינה?אשמח לשמוע לגבי כל אופציה או שילוב אחר .
תודה מראש וסליחה על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
ד''ר מיכל לוסטיג03/09/2007אם הנך נרדם בכל לילה בשעה 0200 הרי שככל הנראה המלטונין לא משרת את מטרתו כל צרכו. ואזי רופא השינה המטפל בך ישקול האם להעלות מנון, לשנות את שעת הלקיחה וכו.
איני יכולה לענות לגבי הרמרון,ככל הנראה אתה סובל משילוב של שתי בעיות האחת הפרעה בתזמון שינה והשניה נדודי שינה על רקע הפרעה פסיכיאטרית כלשהי. האם להמשיך את הרמרון או משהו אחר, רק רופא המכיר אותך יוכל לאמר.
אגב מה שעשה רופא המשפחה בעצם זה "ניקוי תרופתי" ואחרי תרופה ארוכה של שימוש בהרבה תרופות ללא השגת מטרה ישנה בהחלט אינדיקציה לכך.
שנה טובה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)