הריון וקשיי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון וקשיי שינה
    דנה
    18/08/2009

שלום!

אני בסוף שבוע 22 להריוני. זהו הריוני הראשון ובשבועיים-שלושה האחרונים אני סובלת מקשיי שינה.

המצב החל לאחר קימה מדופק מהיר ומגלי חום. יש לציין כי אני סובלת ממחסור בברזל, מחסור בB12 (כדוריות דם אדומות נמוכות, פריטין נמוך, ברזל נמוך וB12 נמוך), והבנתי כי מחסורים אלו יכולים לגרום לתופעות הללו.

התחלתי לקחת ברזל וB12 לפני כשבועיים וכיום פחות סובלת מדופק מהיר, אבל עדיין הוא לא כל כך סדיר ולעיתים בלילה סובלת מדופק מהיר.

במהלך הלילה אני קמה כל שעתיים-שלוש, אך מצליחה לחזור לישון לאחר הקימה. אני ישנה בממוצע כ6-7 שעות ומתקשה ללכת לישון מוקדם (העייפות כאילו נעלמת כשמגיעה שעת השינה).

רציתי לדעת האם התופעה של קימות מרובות בהריון בשלב כזה היא טבעית והאם יש משהו לעשות בנידון?
    האם המצב ישתפר עם הזמן של לקיחת תוספי התזונה?.

יש לציין כי אני חוששת שנוצר קישור בין שינת הלילה לבין החשש שיהיה לי דופק מהיר, מה שהופך את כל תהליך השינה ליותר בעייתי מבחינתי, אך אני לא בטוחה שזה הבסיס הרגשי או שמא זה בסיס ביולוגי...
    האם המצב ישתפר עם העליה בערכים של בדיקות הדם שלי או שמא יש לטפל בנושא בדרך אחרת?

תודה,
    דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון וקשיי שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/08/2009

חוסר ברזל וחוסר ויטמין B12 אכן עלולים לגרום להפרעות שינה. לוקח זמן "למלא את המחסנים".
    בנוסף - הריון ראשון עם החששות והחרדות (הטבעיים!!) מוסיף מאוד לאיכות שינה לא טובה.
    וברגע שמתעוררות הפרעות שינה הן כבר "מזינות את עצמן" ונוצר מצב של כניסה למעגל של חרדה, דאגה - נדודי שינה - חרדה דאגה בשל השינה -....... וחוזר חלילה. מבחינה זו, תרגול טכניקות של הרפייה או נטילת תכשירי הרגעה טבעיים יכולים לסייע (כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל מה אפשר ליטול בהריון!).

בהצלחה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו